Sny vysílají varování a znamení: Jak rozluštit, co nám říkají?

Čtyři nejčastější typy snů

1. Sny, ke kterým dochází v důsledku psychického podnětu

Přestože tělo spí, smysly jsou stále aktivní, což umožňuje smyslovým vstupům proniknout a ovlivnit mysl. Slyšíte například hvízdat vlak, který se vám otiskne do podvědomí a ve snu se stane hasičským autem.

2. Myšlenky, které dřímají v podvědomí

Vše, na co myslíte, se často vtiskne do vašeho podvědomí. V bdělém stavu si tyto myšlenky neuvědomujete. Jsou spící, ale zatímco spíte, když vědomá mysl odpočívá, jsou tyto myšlenky vyjádřeny. Mysl je stále aktivní, když fyzické tělo spí, takže myšlenky mají prostor pro svobodné vyjádření.

To, co zažíváte, když spíte, je často opuštění toho, co se nestalo nebo nemohlo stát v bdělém stavu. Sny nám mohou odhalit, čím jsme vnitřně zaujatí a do jaké míry nás situace a vztahy ovlivňují.

3. Myšlenky, které převažují v bdělém stavu

Pokud jste například chudí a hladoví, budete většinou snít o jídle a hledání jídla. V západní společnosti jsou dvě hlavní zaměstnání práce a sex, takže o tom bude většina snů.

Osoba, která se silně zaměřuje na opačné pohlaví, bude mít více sexuálních snů než osoba, která je nemá.

Obrazy zobrazované v médiích mají také silný vliv na naše myšlenky, a to jak ve stavu bdění, tak ve spánku. Někdy sníme o rodině, podle toho, jaké jsou rodinné vztahy. Když jsou blízcí příbuzní lidé odděleni, mohou spolu často mít kontakt ve snovém stavu.

Mnohokrát, když jdete spát, přemýšlíte o situacích, které zažíváte, nebo o lidech, které znáte, což ovlivňuje vaše sny.

4. Sny, které pomáhají vypracovat karmu

Sny jsou také účinným způsobem, jak vyřešit nahromaděnou karmu z minulých životů. Mohou sloužit jako médium pro rozehrání, tedy vypracování nahromaděné karmy. Situace, které by bylo nutné zažít v bdělém stavu, lze rychle provést prostřednictvím snů a ušetřit tak čas.

Sny v takovém případě mohou využít i negativní jemnohmotné bytosti k tomu, aby nás potrestaly a utratily tak negativní karmu. To má dva účely: jedním je, že šetří čas, protože dynamika se nemusí odehrávat ve fyzickém světě, a druhým je, že lekce naučené prostřednictvím jemnohmotného těla pronikají do duše hlouběji a zanechávají trvalé dojmy.

Prekognitivní sny

Mohou sny naznačovat to, co ještě zažijeme?

Jednou z nejzajímavějších vlastností snů, která zpravidla přitahuje největší pozornost lidí, je možnost, že pomocí analýzy snů lze předvídat událost, příjemnou i nepříjemnou.

Většina lidí ve skutečnosti, když přemýšlí o svých snech, předpokládá, že jejich obsah má stejný význam jako jakákoli forma věštění. Z tohoto důvodu se domnívají, že rozborem snu bude dosaženo určitého druhu jasnozřivosti, tj. že sen vypráví, co se stane v budoucnosti.

Funkce snů je však mnohem významnější než pouhé věštění a vlastně do této skupiny patří jen určitý typ snu, který není vůbec běžný.

Mezi takovými sny je také nutné rozlišovat a provádět jejich přesnou a přesnou klasifikaci, přičemž lze hovořit zejména o snech prediktivních, prorockých a telepatických, kde každá skupina má své specifické vlastnosti a význam.

Možnost, že sen předpovídal něco dobrého, vyvolává v člověku sladký klid čekání na onu šťastnou událost a motivuje ho k tomu, aby napomohl její co nejrychlejší realizaci ve skutečnosti, zatímco předpověď nějaké nepříjemnosti většinou vyvolává obavy, které jsou sice nepříjemné, může mít pozitivní význam, pokud představuje varování.

Předpovídání špatných událostí prostřednictvím snů může v krajním případě člověka v psychologickém smyslu připravit na to, co následuje, a když k události dojde, je menší stres a celá situace bude přijata lépe a racionálněji.

Podle některých výzkumů mohou sny dokonce předpovídat nástup nemoci, ještě než se objeví první jasné příznaky nemoci.

Lidé, kteří zažili tento stav, že je sny varovaly před rozvojem rakoviny nebo infarktem, a ačkoli pro tato tvrzení existuje jen málo vědeckých důkazů, že některé symboly snů mohou předpovídat vývoj onemocnění, existují náznaky, že neobvyklé nebo opakující se sny mohou mít důležitý význam, pokud jde o zdraví.

Pokud budeme například ignorovat některé příznaky, které poukazují na příznaky nemoci, může se stát, že se nám budou objevovat noční můry, které nás poměrně nápadně přesvědčí, že je třeba na něco dávat pozor.

Analytici snů však nikdy nemohou s jistotou a úplností říci (jako u jiných snů), zda je sen prorocký nebo ne.

Co by mělo být vždy považováno za pravděpodobný indikátor toho, že se jedná o prorocký sen, je možnost, že se jeden a tentýž sen opakuje , že nese varovné poselství a že se vyskytuje u člověka, který sní málo nebo na to alespoň není zvyklý. mít prekognitivní sny.

Lidé, kteří naopak často mívají prekognitivní sny, většinou intuitivně a sami, bez odborného rozboru, mohou předpokládat, že takový sen skutečně je.


Astrální projekce a lucidní snění

Když jdeme spát, tělo se začne uvolňovat a po chvíli se pomalu odděluje astrální tělo od fyzického. Můžeme si představit, že astrální tělo má stejný tvar jako fyzické tělo, ale s menším počtem molekul a menší hustotou. Toto astrální tělo je začleněno do fyzického. Během noci, kdy fyzické tělo spí, vychází astrální tělo ven a vznáší se jako pírko ve vzduchu.

Astrální tělo může jít rychlostí světla kamkoli. Může jít hluboko do moře a létat vysoko na obloze. Může jít na jiné planety a galaxie ve vesmíru. Když astrální tělo takto cestuje, budou existovat další astrální těla a stvoření, která s ním přijdou do kontaktu.

Někdy mohou astrální těla některých pokročilých duší žijících ve vyšších dimenzích komunikovat s našimi astrálními těly. Po cestě se astrální tělo vrací do fyzického těla.

Obecně platí, že astrální tělo zapomene, co se stalo během cesty, protože paměť je spojena s fyzickým tělem. Ale někdy si lze výjevy zapamatovat skrze astrální tělo i po návratu do fyzického těla. Lidé považují tyto zapamatované scény za „sny“.

Schopnost lucidního snu je schopnost člověka stát se ve snu vědomým, a tak být schopen ovládat své myšlenky a činy stejně jako v bdělém stavu. Takové sny jsou vědecky prokázaným jevem, kdy si člověk uvědomuje, že sní a může své sny spravovat, a využívá se tak mimořádných schopností pohřbených v nepoužívaných částech mozku.

Mnozí budou astrální projekci přirovnávat k lucidnímu snění, ale je tu jeden důležitý rozdíl. Lucidní spánek se nejčastěji vyskytuje mezi 3. a 5. hodinou ranní. Vstupuje se do něj nevědomě, na krátkou dobu můžeme svůj sen ovládat a pak si uvědomujeme, co se v něm děje, ale pak nevědomé snění pokračuje, jinak se probudíme. Astrální projekce, kterou pozorujeme, není spontánní, ale záměrná. Zadává se tedy se záměrem (a vždy podle zavedené metody), ale dosáhne se podobného efektu. Důvod, proč mnoho lidí pochybuje o možnosti astrální projekce, je ten, že by to byl důkaz existence něčeho mimo fyzické tělo, což je pro mnohé nepředstavitelné.

Sny a minulé životy

Jak rozlišovat mezi normálními stavy spánku a sny, které jsou záblesky z minulých životů.

Podvědomí se pohybuje s duší z těla do těla a z života do života.

V normálních snech vidíte pouze místa, lidi a věci, které znáte z tohoto života. Zdá se vám o věcech, které znáte. Pokud se ve vašich snech objevují historická místa nebo lidé, může to být důkaz, že jste viděli něco z minulého života. Někdy se vám zdá o důležitých událostech v historii. Zároveň mohou jasně vidět detaily a cítit, že tam už někdy byli.

Pokud se vám někdy zdají sny, jako byste viděli očima někoho jiného, může to být znamení, že se vám zdá o minulém životě. Můžete vidět někoho jiného pohlaví, věku, rasy nebo náboženství. Co když se probudíte a řeknete si: „Bylo to úplně jiné než já, ale pořád jsem to byl já“?

V karmickém snu se můžete chovat nestandardně a dělat věci, které v tomto životě dělat nemůžete. To se týká celé řady myšlenek, dovedností a pocitů. Můžete rozumět nebo mluvit jiným jazykem nebo mít znalosti, které v tomto životě vědomě nemáte.

Jednou z dobrých věcí, která se po karmickém snu začne dít, je, že se v každodenním životě začnou objevovat určité schopnosti a dovednosti.

Když se vám zdá o minulém životě, události dávají smysl a máte pocit, že nemáte kontrolu nad tím, co se děje. A když se sen opakuje, což se často stává, sen zůstává stejný. Pokaždé vidíte stejnou scénu událostí, ale máloco se mění a vy nemáte možnost sen ovlivnit.

Ve svém současném životě se stáváte člověkem s formovanou osobností. Všichni však máme zvláštní vlastnosti, víru a pověry, které se nehodí do života a světa, který žijeme nyní. Ty jsou často „dědictvím“ z minulých životů a mohou se projevit v karmických snech. V minulém životě vám toto přesvědčení dávalo dokonalý smysl, ale v tomto životě se vám zdá absurdní a nemá oporu ve vaší zkušenosti.

Obsese a fobie, jako je klaustrofobie nebo touha sedět u dveří či okna, lze také vysvětlit vlivy z minulých životů. Pokud po takovém snu lépe chápete dříve nevysvětlitelné názory a chování, je to znamení, že jste vstoupili do minulého života.

Některé současné zdravotní nebo emocionální stavy lze vysvětlit minulými životy. Pokud máte artritidu v jednom koleni, ale v druhém ne, nebo artritidu v jiném kloubu, sen z minulého života může odhalit zranění nebo násilí v této oblasti.

Ve snech lze odhalit příčiny „zanícené“ konstituce v tomto životě, neustálé finanční potíže, sklon pomáhat chudým atd. Pokud si uvědomíte něco o svém těle nebo emocích, co jste dříve nevěděli, je pravděpodobné, že se vám zdál sen o minulém životě.

Některé sny mohou být o tom, že jste byli zraněni, zranění nebo prožíváte něco, co přímo souvisí s vašimi zkušenostmi v tomto životě. To je také znamení, že se vám zdá o předchozím životě, který má vztah k tomuto životu.

Pokud máte pocit, že vám v životě něco chybí, a přemýšlíte, proč nejste tak šťastní jako ostatní, příčina vaší frustrace a deprese může spočívat v minulém životě. Jedná se o nezhojené problémy a karmické sny jsou často klíčem k jejich pochopení. Všichni jsme v minulých životech zažili traumatické zážitky, a pokud se jim nepostavíme a nevypořádáme se s nimi, mohou se znovu objevit v současném životě a způsobit takový zmatek, který vysvětlují sny.

Karmické sny lze rozpoznat pouze tak, že se probudíme a uvědomíme si, že tento sen je jiný než ostatní sny, že je to důležitý sen, že jeho části nikdy nezapomeneme, že se nám symboly vryly do paměti. Já si ho pamatuji i po mnoha letech.

Když se objeví sen o předchozím životě, je důležité ho důkladně prozkoumat. Sny o minulých životech mají svůj důvod a stojí za to věnovat čas tomu, abychom zjistili proč. To vám nejen umožní vysvětlit nevysvětlitelné aspekty vašeho života, ale také vám to přinese vnitřní klid a osvobození od minulé karmy. Pamatujte, že karma je učení, nikoli trest. Pokud se naučíte učení, vaše karma se očistí a vy budete moci pokračovat na cestě pokroku své duše k osvícení.

noční můry

Čas od času téměř každý z nás prožívá děsivé sny, při kterých se potíme, děsíme, brečíme a někdy se dokonce snažíme popadnout dech, protože nás noční můry doslova dusily. Pády, utonutí, útěk, děsivé předměty, zvířata, lidé, duchové, čarodějnice, stvoření s hroznými rysy jsou běžnými jevy ve snech většiny lidí.

Noční můry působí velmi realisticky a zahrnují emoce, jako je úzkost, strach nebo hrůza. Akce nebo obsah noční můry obvykle znamená pro snícího nějaké nebezpečí nebo jednoduše vyzařuje depresivní atmosféru. Ihned po probuzení si snící většinou dokáže vybavit detaily snu, proto ho dlouho pronásleduje strach nebo úzkost.

Pokud patříte k těm, kteří mají občas noční můry, nemáte důvod se znepokojovat, nejste totiž pod vlivem žádného fyziologického ani psychického problému. Pokud však máte noční můry často nebo téměř každou noc, je čas poradit se s odborníkem, protože vaše podvědomí se vás možná snaží upozornit na problém, který (můžete) mít.

Jung o tom napsal: „Noční můry naznačují potřebu vypořádat se s něčím, co v nás vyvolává strach.“

Mohou být také způsobem, jak se těchto strachů zbavit, v závislosti na tom, jak na sen reagujeme. Pokud mám hroznou noční můru a pokusím se na ni zapomenout, jakmile se probudím, je pravděpodobné, že se to bude opakovat. Noční můry obvykle vznikají z minulých událostí, což znamená, že nejsou znamením toho, že se nám v budoucnu stane něco špatného.

Noční můry existují, aby námi otřásly, donutily nás čelit strachu v jeho kořenech, vypořádat se s úzkostí nebo jednoduše vyhledat pomoc, pokud problém nedokážeme vyřešit sami. Noční můry jsou výzvou k akci. Zeptejte se sami sebe: ‚Čeho se bojím‘, ‚Co o mně v tuto chvíli vypovídá tento sen‘ ‚Co mohu udělat, abych se dozvěděl více o strachu, který mi tato noční můra odhaluje?‘

Noční můry jsou často spontánní. Mohou však být způsobeny také různými faktory, jako jsou určité poruchy, které si pravděpodobně ani neuvědomujeme. Existuje řada fyzických, ale i psychických faktorů, které spouštějí noční můry. Nejsilnější ze všeho je stres, který nám škodí stejně, když bdíme, i když spíme. Pocit selhání, útěku, stejně jako sny, ve kterých jste uvězněni, jsou často interpretovány jako noční můry způsobené stresem.

Spánek na nečistých, stísněných a tmavých místech může způsobit mořskou nemoc nebo sny o utonutí či udušení. Pokud jste měli traumatický zážitek, na který jste během dne zapomněli, mohl se ve vašich snech objevit ještě dlouho.

Spánková paralýza – když se noční můry zhorší

Tento syndrom je znám také pod svým archaickým názvem – ‚Syndrom staré čarodějnice‘, protože podle tradice žena seděla na hrudi spícího muže a způsobovala mu dýchací potíže a vyvolávala noční můry.

Během paralýzy mnoho lidí „slyší“ nebo „vidí“ duchy nebo jiné jevy a někteří dokonce „cítí“, jak se jich něco dotýká, sedí na nich nebo je tahá z postele.

Nejlepšími způsoby, jak předcházet epizodám spánkové paralýzy (nebo útokům duchů – pokud na to věříte), jsou duchovní praxe a čistota místa na spaní, přirozený způsob života a zdravé návyky.

Jak můžeme sami analyzovat sny?

Pomalu se probuďte, získejte vzpomínku na sen a přeneste ji do paměti jiné reality – přibližně fyzické reality. Pokud se nám zdají důležité sny, zapisujeme si je do snového deníku.

Pokud se nám určité sny zdají často, víme, že nás nevědomí varuje a chce vyřešit určité konflikty. Někdy se nevědomé mysli zdají sny proto, že chce něco zažít.

Naše mysl sny potřebuje a pravidelně je prožívá, proto toho využijme ve svůj prospěch. Sny nám umožňují velmi hluboký vhled do našich nevědomých vzorců a někdy i mechanismů, které nás v životě brzdí. Proto je moudré využít a těžit z toho, co se již děje. Při správné interpretaci se můžeme dozvědět mnoho o sobě a o tom, jak dosáhnout změny.

Ve skutečnosti může být velmi důležité zamyslet se nad obecnými sděleními a pocity, které ve snu převládají. To je vodítko pro seriózní analýzu. Pokud ve většině snů utíkáte nebo jste v konfliktu, pokud se ve většině snů odehrává tragédie apod. měli bychom si položit otázku proč.

Když ráno ulehnete do postele, snažte se zapamatovat si o snu co nejvíce. Pokud se nám zdají sny, které považujeme za důležité, měli bychom se snažit zapamatovat si podrobnosti a pokusit se zapamatovat si a shrnout celý sen, zatímco spíme v posteli. Tímto způsobem můžete sen přenést z vnitřní paměti do vnější paměti. Poté si projděte deník a zapište si, co si pamatujete. Téměř vše, co si zapíšete, nemá v tomto fyzickém světě logiku, ale ve světě snů to dává smysl. Tyto záznamy vám pomohou okamžitě se spojit s tím, co se děje v této realitě.

S trochou praxe můžete začít chápat, o čem sen je, a některé vhledy se brzy prohloubí. Některé sny odhalí svá poselství až po určité době a zkušenostech. Teprve pak se význam snu stane jasným.

Pokud se sen vztahuje k něčemu, co se v danou chvíli děje ve vašem životě, vzpomenete si na sen, až se s určitou situací setkáte, protože jste si ho již zapsali. Kdybyste si ho nestihli zapsat, pravděpodobně byste si na něj nevzpomněli, až byste danou situaci zažili.

Toto uvědomění si obsahu snu nám také pomáhá skutečně si uvědomit, že jsme v podstatě víc než naše fyzické tělo. Mimo duchovní rovinu žijeme dočasně jako duše podmíněné ve třech realitách. Vnějším světě (fyzické tělo, svět vnímaný fyzickými smysly), jemnohmotném světě (svět myšlenek, emocí a snů) a úplném nevědomí ve stavu hlubokého spánku. Když se nacházíme v některém z těchto stavů, ostatní obvykle ignorujeme. Je však důležité si uvědomit, že ve všech případech jsme my, duše, pozorovateli a svědky téhož vědomí. Okolnosti a zkušenosti se mohou měnit, ale my, duše, jsme stále stejní. Toto pochopení je počátkem skutečného duchovního života a cestou k sebepoznání a zdroji.

Spánek je pouze dočasný stav. Když ve snu vidíme nepřátele nebo zvířata, která na nás útočí, můžeme tím trpět, ale ve skutečnosti žádní nepřátelé ani zvířata nejsou.

Stejně jako během spánku trpíme a těšíme se, tak se těšíme a trpíme v bdělém vědomí, protože přijímáme objekty na hrubohmotné úrovni jako skutečné.

Ze spánku se můžeme probudit pouze tehdy, když jsme bdělí. Naše hmotná existence se omezuje na nevědomost o naší duchovní identitě, a proto zůstáváme pod vlivem mayi neboli iluze.

Řešení spočívá v našem skutečném probuzení, probuzení duše v duchovní realitě a realizaci věčného a blaženého spojení se zdrojem všech věcí.