Šokující fakta, které byste měli vědět o vaší menstruaci. Pamatujete si ještě, kdy jste dostali první menstruaci?

RIZIKO předčasné menopauzy :
Další výzkumy prokázaly, že ženy, které dostaly menstruaci v dřívějším věku, měli až o 80% vyšší riziko příjezdu předčasné menopauzy. Údajně se má menopauza těmto ženám projevit již v době od 40. do 45. roku života. Tento jev však nastává jen u 30% žen.  

RIZIKO RAKOVINY PRSU:
Je známo, že během menstruace námi zmítá množství hormonů a především estrogen. Ten ovlivňuje i tkáně prsů. Předčasná puberta způsobuje, že v těle ženy začne množství estrogenu o to rychleji stoupat. Estrogen může mít v takovém případě podíl na vzniku rakoviny prsu. Pokud jste dostali v 12-ti první menstruaci, máte až o 50% vyšší pravděpodobnost dostat tuto nemoc než ženy, které ji dostaly v 16-ti.

Riziko srdečních onemocnění:
Nedávno byla v populárním magazínu Heart zveřejněna dlouhodobá studie. Mimo jiné obsahovala v sobě dokázanou skutečnost, že ženy, které dostaly svou první menstruaci před 12. rokem života, mají o 10% vyšší pravděpodobnost získání srdečních onemocnění než ženy, které dostaly první menstruaci po tomto věku. Avšak s tímto je úzce spojena i menopauza, která rovněž ovlivňuje srdeční onemocnění či mrtvici.

Pokračování na další straně…