Sušené jahodové stopky jsou cennější než samotné plody: Odkdy vím toto, používám jejich celý rok – nezmeškejte příležitost a odložte každou jednu!

Ochucený ocet: Je výborný na grilované ryby, maso nebo pro přípravu octových zálivek a dresinků do salátu. Stačí, když umyté stopky naložíte do obyčejného octa a necháte několik hodin odležet.

Alkohol s příchutí jahod: Naložte stopky do obyčejné vodky nebo jiného alkoholu a nechte několik dní stát. Když ho budete nalévat, všichni se vás budou ptát, jak je možné že drink voní po jahodách .

Věděli jste, že jahodové stopky obsahují množství vitamínů a stejně jako listová zelenina i železo a další zdraví prospěšné látky? Přidejte si je do smoothie se špenátem nebo namísto zelených bylinek . Výslednému koktejlu přidá na chuti ale také na zdraví!

Čaj a jahodové koření: Pokud stopky vysušíte, můžete si z nich připravit výborný čaj nebo jahodové koření. Pro přípravu čaje potřebujeme 1 lžičku sušených lístků, kterou zalijeme 1 šálkem vroucí vody , necháme louhovat a iv zimě si můžeme užívat typicky letní chuť a vůni. Jahodové koření je skvělé do salátů, masa, ale například i do koláčů, kterým přidá krásnou vůni.

Přidejte si je do koupele: Jahodový lázeň během zimních měsíců? Proč ne! Do koupele si nasypte i trochu sušených jahodových stopek nebo zamražených čerstvých stopek. Máte postaráno o ten nejvoňavější relaxační zážitek!

zdroj: sovkusom.ru