Tchýně na oslavu přinesla úžasné porcované koláče. Po vyzkoušení jsem okamžitě požádala o recept

Postup:

Tyto dorty jsou docela univerzální. Takže pokud nemáte borůvky, můžete je snadno nahradit rybízem, jahodami, malinami. Bobule se hodí k ořechům a bílé čokoládě, takže dezert bude i nadále chutnat skvěle.

V případě, že chcete tento dezert uvařit, budete muset přísně dodržovat níže uvedený recept.

1. Nejprve předehřejte troubu na 200 stupňů.

2. Začněte s přípravou dortu základy. Za tímto účelem rozdrobte sušenky na drobky v kuchyňském robotu a přidejte k nim máslo. Vše promíchejte, dokud nemáte základnu. Vyjměte ji z kuchyňského robotu, ručně ji promíchejte, dokud nebude hladká, a rovnoměrně ji rozložte na misku. Necháme asi 1 hodinu v chladničce.

3. Zatímco základ tuhne, můžete připravit džem a připravit bílou čokoládu. Chcete-li připravit borůvkový džem v hrnci na mírném ohni, začněte vařit borůvky a 100 gramů práškového cukru. Poté k nim přidejte pár lžící vody. Vše promíchejte a vařte, dokud nebudete mít hustou omáčku. Bílou čokoládu lze rozpustit ve vodní lázni. Jakmile se stane kapalinou, nechte ji vychladnout. Během této doby získá džem požadovanou strukturu. Jakmile je dostatečně silná, nechte ji také vychladnout.

4. Nyní je čas připravit náplň. Za tímto účelem porazte vejce v malé misce. Ve velké misce jemně vyšlehejte smetanový sýr, dokud nebude lehčí. Poté přidejte cukr a šlehejte do hladka. Poté se přidá silná smetana. Nakonec přidejte vejce, mouku, vanilkový extrakt a bílou čokoládu. Vše jemně rozšlehejte, dokud nebude hladké.

Vyjměte dortový základ z chladničky a přikryjte borůvkovým džemem. Poté jemně rozetřete krémovou sýrovou náplň. Vše vložíme do trouby asi na 45-60 minut. –

Horní část dortu by měla být hnědá, ale střední by měla být vzdušná a měkká. Nechte dezert při pokojové teplotě asi hodinu, poté nechte přes noc v chladničce. –

6. Tvarohový koláč přelijte zbývajícím džemem a před podáváním posypte drcenými pistáciemi.

Zdoj.styl.ru