Těhotná žena nemohla svého manžela probudit, uvědomila si, že zemře, pokud něco neudělá

Těhotná žena nedokázala probudit svého manžela poté, co ji uprostřed noci probudily podivné zvuky lapání po dechu.

Den po termínu porodu se 39letá těhotná Ashley Goyetteová probudí a zjistí, že její manžel sotva dýchá. Kdyby něco neudělala, zemřel by! A ona to udělala! Zachránila manželovi život.

Ashley a Andrew Goyetteovi jsou středoškolský pár žijící v St Paulu v Minnesotě. Těšili se na své první dítě, ale netušili, jak nebezpečná cesta je čeká. Noc předtím, než Ashley odjela do porodnice, se chystala do postele, když ji uprostřed noci probudily podivné zvuky dýchání. Okamžitě si uvědomila, že její manžel je ve vážném nebezpečí.

Ashley okamžitě zavolala na tísňovou linku (v našem případě 112) a vysvětlila vážnost situace. ‚Myslím, že můj manžel nedýchá, vydává podivné zvuky. Myslím, že bychom měli provést resuscitaci a umělé dýchání.“

Manžel utrpěl zástavu srdce ve spánku

Ukázalo se, že Andrew utrpěl zástavu srdce, ke které došlo kvůli abnormalitě v jeho srdci. Dispečer provedl Ashley KPR a KPR, zatímco ona čekala na příjezd záchranářů.

Ashley prováděla resuscitaci, poté přijela pomoc a Andrew byl hospitalizován. Tam ho lékaři okamžitě uvedli do kómatu, aby minimalizovali poškození mozku. Nikdo si nebyl jistý, jak rozsáhlé poškození to bylo. Pro Ashley, která seděla vedle svého manžela a věděla, že brzy porodí dítě, to byl děsivý okamžik.

‚Nechtěla jsem ani na okamžik pomyslet na to, že bych tím měla projít bez svého manžela. Když manžel spal nebo byl v kómatu, neustále jsem mu opakovala, že nepůjdu rodit, dokud se neprobudí.

Druhý den se Andrew zázračně probral, reagoval normálně a neurologicky se zdál být naprosto zdravý. Lékaři ho zbavili sedativ a pozorovali u něj křeče. Měli však podezření, že to bylo způsobeno třesavkou z horečky.

Když sestra řekla: „Andrew, otevři oči,“ otevřel oči. „To, co jsme všichni viděli, byla nepopsatelná radost,“ řekla Ashley. Když Andrew nabyl vědomí, nastal čas, aby Ashley začala rodit. Personál přinesl Andrewovo lůžko do Ashleyina pokoje a Ashley porodila syna Lennona. „Byl jsem opravdu nadšený, protože jsem ho viděl jako novorozeně,“ řekl Andrew.

Příčinou arytmie byl abnormální elektrický obvod v mozku. Lékaři později zjistili, že Andrew trpí onemocněním zvaným Wolffův-Parkinsonův-Whiteův syndrom. Zrychlený srdeční tep a arytmie jsou způsobeny abnormálním elektrickým obvodem v mozku. Lékaři poté provedli operaci, která problém odstranila, a nyní se mu daří dobře.

Nicméně uvedli, že jediný důvod, proč Andrew přežil až do nemocnice, byla jeho manželka, která mu zachránila život. Doktor Alex Teeters, lékař z nemocnice United Hospital, řekl: „Myslím, že kdyby to Ashley neudělala, Andrew by tu dnes nebyl. Je to neuvěřitelné požehnání a naprosto jedinečný příběh!