Tvaroh snižuje horečku, zázvor vytáhne hlen, křen uleví plicím: 8 ověřených domácích zábalů při různých chorobách!

Cibulový zábal

Účinek: pomoc při angíně, bolesti v krku, bolesti při polykání, zánětu středního ucha

Je výborný při angíně, bolestech v krku a bolestivých zánětech v krku. Cibule je obecně výborná na zánětlivá onemocnění .

Na složenou kapesník položíme vedle sebe kolečka cibule. Krk natřeme nejlépe husím sádlem nebo nějakým hodně mastným krémem. Na krk přiložíme kapesník s cibulí, pak látkovou plenku a na ni vlněná šála nebo silný bavlněný šátek. Necháme působit nejlépe přes noc, ale ne méně než dvě hodiny.

Při zánětu středního ucha nasekáte cibuli na jemno, vložíte do kapesníku, tak aby ucho od cibule oddělovala jen jedna vrstva kapesníky. P riložíte na ucho , zabalíte do plenky a vlněného šálu. Dítě položíte do postele na postiženou stranu a pod polštář mu dáte termoláhev, aby se teplem uvolňovaly lépe silice do ucha.

Citronový zábal

Účinek: pomoc při angíně a bolesti v krku

Tento zábal má podobné účinky jako cibulový. Takže pokud pacient nesnáší zápach z cibule, můžete použít jako alternativu tento zábal. Používáme jako cibulový zábal.

Křenový zábal (placka)

Účinek: Pomoc při zánětu plic

Je výborný na zápal plic i na uvolnění dýchacích cest. Pozor křen je hodně pálivý nejen zevnitř, ale i zvenku na kůži.

Smícháme dva syrové a jemně nastrouhané brambory s jednou vrchovatou lžící najemno nastrouhaného křenu. Z této směsi vytvoříme na plence placku a přiložíme nemocnému na hrudník namazaný sádlem. Přiložíme další plenku a ovineme vlněným šálou. Zabalíme nemocného do přikrývky a necháme působit 20 minut. 

Poměr brambor a křenu mícháme podle toho jestli je to pro dítě nebo pro dospělého. Opatrně, křen pálí a zanechá na kůži červenou skvrnu, která po chvíli zmizí