TYTO 4 VĚTY POUŽÍVAJÍ MANIPULÁTOŘI K ZNIČENÍ VAŠEHO SEBEVĚDOMÍ A OVLÁDÁNÍ VAŠEHO ŽIVOTA! Když uslyšíte tato slova, odejděte co nejdříve

Emoční manipulace ve vztazích, ale i v mezilidských vztazích, je jedním z nejžhavějších témat posledních let. Je pro nás důležité trávit kvalitní čas se svým partnerem nebo přáteli, ale pokud se tento čas změní v pocit neustálé viny nebo poškozeného sebevědomí, pak máme s největší pravděpodobností co do činění s někým, kdo nám nepřeje nic dobrého.

Když začnete často zpochybňovat své myšlenky, pocity a přesvědčení, manipulátoři pak mají moc ovládat každý aspekt vašeho života. Abyste je včas odhalili, přinášíme nejčastější fráze, které manipulátoři používají, kterými se snaží své „oběti“ ovládat a podkopávat jejich sebevědomí.

Nerozuměla jsi mi
Všichni si někdy věci špatně vykládáme, ale manipulátor tě bude schválně obviňovat a řekne ti, že jsi dobře nepochopil, co chtěl říct. Vyvolávají tak ve vás nejistotu a pochybnosti a přebírají kontrolu nad tím, co si myslíte, říkáte a čemu věříte.

Přehnaně dramatizujete
Manipulátoři velmi často používají frázi „Přehnaně reagujete“ nebo něco podobného. Když vás manipulátor označí za člověka, který příliš dramatizuje, brání vám to vyjádřit vlastní emoce a říct, co si myslíte.

Kdykoli se budete chtít podělit o svůj problém, řeknou vám, že to přeháníte.

Brzy se stane, že si věci necháváte pro sebe a vše, co řekne, pomine, protože se chcete vyhnout konfliktu. To umožňuje manipulátoru ovládat každý váš pohyb.

Pokračování na další straně