Tyto předměty přinášejí smůlu. Je lepší se jich ze svého okolí zbavit

V lidové kultuře a víře z celého světa jsou některé předměty považovány za nešťastné nebo přinášejí neštěstí. Přestože moderní věda zaujímá racionalistický postoj, je těžké ignorovat četné příběhy a zkušenosti lidí, kteří tvrdí, že určité předměty měly negativní dopad na jejich životy. Zde je seznam předmětů, které podle různých zdrojů mohou přinášet smůlu a kterých se možná budete chtít zbavit, abyste předešli případným problémům.

Nešťastné předměty

Žijeme ve světě, kde každý předmět, každá věc, kterou vlastníme, může mít svůj vlastní jedinečný dopad na naše životy. Některé z nich nesou pozitivní energii, přinášejí štěstí a prosperitu, zatímco jiné mohou přitahovat negativní vibrace a stát se zdrojem neštěstí a smůly. Zde je seznam položek, o kterých se mnozí domnívají, že je lepší se jich zbavit, abyste se vyhnuli případným problémům a zajistili si život plný pozitivní energie.

1. Rozbitá zrcátka

V mnoha kulturách jsou rozbitá zrcadla považována za zdroj smůly, zvláště pokud jsou rozbita neúmyslně. Víra říká, že rozbitá zrcadla mohou přinést sedm let smůly, protože odrážejí a zadržují energii a jejich zničením se tato energie uvolní negativním způsobem.

2. Deštníky, které se otevírají uvnitř

Otevření deštníku v interiéru je považováno za nešťastný čin. To se datuje do doby, kdy první deštníky měly ostré kovové hroty, jejichž otevření v malých prostorách mohlo být nebezpečné a potenciálně přinášet neštěstí lidem v okolí.

3. Lovecké trofeje

V některých kulturách a přesvědčeních mohou být předměty, jako jsou lovecké trofeje, považovány za nositele negativní energie. Věřilo se, že duch zvířete zabitého pro sport nebo jako trofej může přinést smůlu do domu, ve kterém se našel, jako forma pomsty za utržený život.

4. Kaktusy

Některé kultury věří, že kaktusy v domácnosti mohou přinášet negativní energii nebo smůlu, zvláště pokud jsou umístěny na nevhodných místech. Předpokládá se, že trny kaktusů dokážou „píchnout“ pozitivní energii, rozptýlit ji a vytvářet negativní vibrace.

Pokračování na další starně