Úplněk v Panně 24. února: Trojité léčení silou Měsíce, uzavření astrálního cyklu

24. února nastává poslední zimní úplněk, astrologicky na 5. stupni Panny, naproti Slunci v Rybách. Tento úplněk má energetické téma v Panně a je také posledním úplňkem tohoto astrálního cyklu. Měsíc v tomto ročním období je charakteristický očišťováním, uvolňováním, slaďováním a přitahováním potřebných nástrojů k léčení.

Tento úplněk se zaměřuje na sebepoznání, práci a produktivitu, ale také na fyzické, emocionální a duchovní zdraví a uzdravení. Pod vlivem Panny máme tendenci jednat nezávisleji, oceňovat i ty nejvšednější aspekty nástrojů a dovedností, které používáme v každodenním životě, chovat se sebevědoměji a zaměřovat se na praktičtější aspekty života. Pokud se v tomto období zaměříme na svou práci, můžeme si položit palčivé otázky:

Pomáhá moje práce skutečně lidem? V tomto případě jsou velmi důležité detaily. Pokud jde o tuto konkrétní otázku, vnímáme ji v celé její složitosti. Chceme se cítit užiteční ve svém vlastním životě a práci a chceme odstranit škodlivé návyky a vše, o čem víme, že nám škodí, ale čeho se zatím nedokážeme vzdát. Panna je také znamením moudrosti a intuice, takže nás vybízí, abychom naslouchali svému vnitřnímu hlasu a využívali svou osobní sílu, chrám svého těla, věnovali pozornost jeho potřebám a chovali se k němu s péčí a úctou.

Co bychom měli změnit a zařadit do svého každodenního života pro zdraví a pohodu? Co nám chybí v každodenním životě v práci a doma, abychom byli v klidu sami se sebou a skutečně šťastní? Pečujeme o svou duši a tělo? Nebo jsme se přetlačovali až k vyčerpání a ignorovali varovné signály?

Připomenout si, abychom se nezanedbávali, abychom hledali řešení, jakmile potřebujeme odbornou pomoc, a abychom otevřeně mluvili o tom, co naše tělo potřebuje a s čím se potýká. Pro někoho může být v tomto ročním období prioritou zdraví, například prozkoumání možností uzdravení, změna životního stylu, osvojení si nových zdravých návyků nebo udržení pozornosti a bdělosti při zvládání chronických onemocnění.

Pokračování na další straně