Varovné příznaky, Kdy vaše tělo volá o pomoc, že má nedostatek životně důležitých vitamínů a nutně je potřebuje doplnit

Dalším příznakem jsou otoky rukou

Tento příznak obvykle není bolestivý. Pokud si však opřete prsty o prsty druhé ruky, můžete pocítit abnormální otok kloubů. Nejedná se o nic jiného než o nedostatek vitaminu A. Pokud tento příznak zaznamenáte, hodujte na různých semínkách i vařené mrkvi.

Šedivé vlasy chtějí měď

Poškozené vlasy samozřejmě nemusí být jediným problémem. Pokud trpíte předčasným šedivěním nebo rychle postupujícím šedivěním vlasů, možná byste se měli zaměřit na měď. Měď se nachází především v čerstvých mořských plodech a houbách. Snažte se tyto potraviny konzumovat alespoň každý druhý den.

Problémem může být i únava

Necítíte se v poslední době dobře a raději trávíte volný čas v posteli? Pak může být problém ve vitaminu D. Jeho nedostatek je velmi snadný, zejména v zimních měsících. Skvělým zdrojem je rybí tuk, ale spoléhat se na doplňky stravy také není špatný nápad. Může také pomoci posílit přísně zkoušený imunitní systém.

Co naznačují křeče?

Máte velmi nepříjemnou bolest v lýtku nebo vám čas od času cuknou víčka? Pak problém není v nedostatku vitamínů, ale v nedostatku minerálů. A to zejména hořčíku. Nejvíce hořčíku najdete v banánech, mandlích a různých semínkách. Není ale také žádná ostuda koupit si multivitamín. Multivitamíny totiž často přinášejí okamžitý prospěch.