Vědci zjišťovali, co s tělem dělají DVĚ LŽIČKY MEDU DENNĚ ​​a BYLI ŠOKOVANÍ: „Přiznáváme, jsme překvapeni – tohle jsme nečekali“

Studie provedená v roce 2022 odhalila, že med zlepšuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Studie byla publikována ve vědeckém časopise Nutrition Reviews a provedli ji vědci z Torontské univerzity. Vědci zkoumali 18 různých kontrolovaných studií, které zahrnovaly více než 1 110 subjektů a trvaly v průměru dva měsíce. Doufali, že zjistí, jaký a jak velký vliv má med na rizikové faktory kardiovaskulárního metabolismu.

Výsledky ukázaly, že med má pozitivní vliv na zdraví srdce, tj. příznivě ovlivňuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi.

Účastníci obvykle konzumovali asi dvě čajové lžičky medu denně, ale ukázalo se, že syrový med má větší přínos. Zpracovaný med naopak není tak účinný v prospěšnosti pro organismus. Surový med je přitom zcela přírodní, nezpracovaný, nepasterizovaný, nefiltrovaný a nefiltrovaný med a neprošel žádným zpracováním.

‚Konzumace medu v jeho nejpřirozenějším stavu je tou nejlepší volbou.

Pokraování na další straně