Věřte tomu nebo ne, ale zmrazení citrónů může být ta nejlepší věc, kterou kdy uděláte

Citróny jsou také dobrým zdrojem thiaminu, riboflavinu, kyseliny pantothenové, železa a hořčíku a jsou vynikajícím zdrojem vlákniny, vitamínu B6, vápníku, draslíku a mědi, stejně jako folátu a draslíku.

Kyselina citrónová napomáhá trávení a pomáhá rozpouštět ledvinové kameny, zatímco kyselina askorbová je přírodní antioxidant, který zabraňuje nedostatku vitamínu C.

Mezi další antioxidanty v citrónech patří beta-karoteny, beta-kryptoxantin, zeaxantin, lutein a vitamin A, který podporuje zdravé sliznice, pokožku a zrak.

Kyselina pantothenová a foláty poskytované citróny jsou sloučeniny, které tělo potřebuje, ale lze je získat pouze ze zdrojů mimo tělo.

“ Citrony také bojují proti acidóze v těle, regulují krevní tlak, snižují stres a léčí deprese a nervové poruchy.”

Nová studie poprvé ukázala, jak limonoidy, přírodní sloučeniny přítomné v citrónech a jiných citrusových plodech, brání růstu buněk ER + i ER-rakoviny prsu.
To vrhá nové světlo na význam citrusových plodů pro prevenci rakoviny prsu a podporuje předchozí studie, které ukázaly, že konzumace ovoce může snížit riziko rakoviny prsu.

“Citronóvý extrakt navíc ničí pouze postižené buňky a nepoškodí buňky zdravé. Ačkoli účinky těchto extraktů dosud nebyly na lidech testovány, jsou tato zjištění velmi slibná. I tak doporučujeme začít vaše citrony zamrazovat a konzumovat je častěji, abyste si mohli užít jejich úžasné léčivé vlastnosti!

Zdroj:.johnscreekpost.com