8 psychologických triků, které používají narcisté, abyste se na nich cítili závislí

5. Dělají si legraci z vašeho vzhledu

Narcistická osobnost se bude cítit lépe, když se budete cítit špatně. Záměrně vás znejišťují a ztrácejí sebevědomí, aby vás udrželi trvale závislou.

Jejich trikem je obvykle vydávat negativní komentáře o vašem vzhledu za vtip. Tyto drobné komentáře ale postupně nahlodávají vaše sebevědomí a s tím už narcista dostal, co chtěl – pokud nevěříte, že si zasloužíte něco lepšího, neopustíte ho.

6. Přinutí vás věřit, že nejste dost dobří

Pravdou je, že čím méně o sobě přemýšlíte, tím menší hrozbu pro narcistickou osobnost představujete. Pokud máte koníčky, které vás baví, podporující přátele, dobrou práci a věci, které máte rádi, je pravděpodobnější, že budete v životě šťastní.

Když jste šťastní, cítíte se sebevědomě a máte pocit, že si zasloužíte dobré věci. A co je nejdůležitější, uvědomíte si, že si nezasloužíte zacházení, kterého se vám dostává od narcistických lidí. A to nemůžou dovolit.

Chtějí, abyste si za každou cenu mysleli, že jsou lepší než vy, a udělají cokoliv, aby podkopali vaše sebevědomí.

Mohli by vám říci, že nejste dost dobří na práci nebo povýšení, nebo vás mohou jen obecně vést k přesvědčení, že nejste schopni věcí, které chcete vyzkoušet.

To vše je však jen psychologická válka, kterou vedou, aby vás udrželi na své straně.

článek pokračuje na další stránce…