Ghostlighting: nejnovější, toxický online trend v kostce

Co se týče ghostlightingu, podle odborníků je tento fenomén výsledkem našeho zrychleného, ​​zprostředkovaného světa, jelikož v dnešní době stále více žijeme v online světě. „Myslím, že se to stává tak často, protože aplikace, události a sociální média nám umožňují spojit se se stovkami lidí najednou a vybrat si,“ říká psycholožka a vztahová poradkyně Barbara Santini v článku na toto téma . 

„Naše obrazovky často dehumanizují interakce. Lidé zapomínají, že mluví se skutečnou osobou na druhém konci se skutečnými pocity. Navíc žijeme ve světě letmých příběhů Snapchat a 24hodinových příspěvků na Instagramu. Bohužel se tato pomíjivost může rozšířit i do našich vztahů!“ říká specialista. 

Zatímco dva fenomény, tedy ghosting a gaslighting, lze samy o sobě snadno identifikovat, ghostlighting je tvrdší oříšek, protože máme tendenci přisuzovat  tento druh chování našeho partnera vnějším okolnostem (jako je hektický životní styl daného člověka nebo stresující práce). ), nebo ještě hůř, k  našemu chování. Alespoň to ten druhý často chce, abychom věřili. 

článek pokračuje na další stránce…