Ghostlighting: nejnovější, toxický online trend v kostce

Jak reagovat, když na vás někdo zkouší Ghostlighting

Snadno by se řeklo, že dotyčného okamžitě pustíte, ale všichni víme, že vztahy nejsou tak černobílé. Před definitivním rozchodem můžeme udělat pár kroků, které chrání hlavně naše duševní zdraví. 

  • požádat o pomoc

Podle odborníků může být velkou pomocí, když se o své vztahovém trápení podělíme s přáteli či rodinnými příslušníky, tedy s někým, komu plně důvěřujeme

Vzhledem k tomu, že ghostlingová osoba v rozhovorech často „obrátí proud“ a obviňuje nás z jejich častého zmizení, stojí za to zapojit do věci nezávislého, externího pozorovatele, který dokáže vidět výše uvedené „červené vlajky“ novýma očima a nadhledem. Pokud máte pocit, že potřebujete konkrétnější pomoc, navštivte vztahového psychologa! 

  • nastavit hranice

Velmi může pomoci, když si do sklenice nalijete čistou vodu a ujasníte si s tím druhým své vlastní hranice. Pokud není možné, abyste toho druhého slyšeli jednou týdně, a i to jen v tu chvíli, kdy se mu to hodí, řekněte mu o svých potřebách a přáních!

  • opustit 

Pokud máte pocit, že jste udělali vše pro to, abyste tento vztah dostali na správnou cestu, zavedli jste výše uvedené rady a stále necítíte žádnou změnu, pak nakonec stojí za to toho druhého nechat jít. Věřte mi, že za to, že si dnes stojíte za svým, budete dlouhodobě vděční!

Zdroje: Glamour.com ,  TheMindsJournal.com