Muži dokáží vystresovat manželky více, než jejich děti. Je to vážnější než byste si mohli myslet!

Ženy více dohlížejí na jejich každodenní program, dávají jim pokyny a zakazují různé zlomyslné fígle. Máma tak potom vypadá jako ta špatná. To ovlivní také její vztah s dítětem, což může později vést ke konfliktům mezi samotnými rodiči.

Je lepší, když budete držet spolu. Pokud jeden rodič něco dítěti zakáže, druhý rodič by tento zákaz měl podpořit. Je třeba jednat společně a dohodnout se na zákazech či povoleních, která aplikují na své dítě.

Stejně důležité je sdílet zodpovědnost za každodenní péči o dítě. Naše ratolest se nedokáže sama přihlásit do plaveckého týmu, užívat vitamíny nebo si vyřídit návštěvu u lékaře, na to jsme tady my, rodiče. A právě toto je místo, kde může přijít manžel na pomoc a usnadnit ženě život.

Samotné matky se tak pak mohou přestat zaměřovat na chyby, které činí jejich děti. Zapomenou na to, že musí mít vše pod kontrolou a není vyloučeno, že se dětských her zúčastní i spolu se svým manželem.

Studie zjistila, že 1 z 5 matek tvrdí, že nepomoc ze strany manželů je hlavním zdrojem jejich každodenního stresu. Manželky tráví více času úklidem, zatímco jejich muži tráví více času odpočinkem. Povinnosti žen zahrnují nejen vaření či úklid, ale také placení účtů, nákup potravin a plánování rozpočtu. Tyto aktivity jsou mimořádně důležité pro podporu rodiny, ale pokud zůstávají na ramenou jediného člověka, stávají se nesnesitelnými.

Není to nejjednodušší a ani nejpříjemnější práce. Domácí práce přinášejí oběma pohlavím více stresu, než práce v kanceláři, protože tam se cítí více ocenění. Pokud se žena stará o domácnost sama, její stres se radikálně zvyšuje.

článek pokračuje na další stránce..