Takto vychovává své děti nejšťastnější národ na světě

Vytvořte si vlastní domácí překážkovou dráhu pomocí malých stoliček, matrací, židlí nebo jiných předmětů, které poskytnou dětem prostor k pohybu a rozvíjení jejich fantazie.

Důležitá myšlenka je umožnit dětem testovat své vlastní limity. To je klíčové pro respektující rodičovství a pro rozvoj zdravého sebevědomí u dětí.

Neexistují žádné pohádkové konce

Dánové považují za důležité otevřeně mluvit o tragédiích a znepokojujících událostech. Věří, že je to autentičtější přístup k životu, který podporuje empatii a respekt k lidskosti. V dánských filmech často nalezneme smutné nebo ponuré konce. Dánská kultura věří, že sledování tragických nebo smutných filmů může lidi učinit šťastnějšími, protože je přitahuje k pozitivnějším a jednodušším stránkám jejich vlastního života.

Pokud své děti naučíme rozpoznávat a přijímat své autentické emoce, dobré i špatné, a chovat se způsobem, který je v souladu s jejich hodnotami, životní výzvy a potíže je nezničí. Budou vědět, jak rozpoznat a respektovat své vlastní hranice. To povede k tomu, že budou mít pevnou a autentickou sebeúctu, která je odolná vůči vnějším tlakům.

Rodičovství s autenticitou

Rodiče by měli být pro své děti příkladem emocionálního zdraví. Je důležité, aby ukázali svým dětem, že je normální prožívat celou škálu emocí.

Kromě toho existuje mnoho způsobů, jak děti naučit vděčnosti. Učí se, že život přináší občas smutné, nespravedlivé nebo obtížné situace, a to přes příklady, které se v jejich životě objevují (neobdrží očekávanou hračku, zakopnou a zraní se), což jsou pro ně zneklidňující situace

Být skromný je důležitá hodnota

Důležité je mít jasno o své identitě a nezávislosti na tom, jak se cítí ostatní lidé. Dánové se vyhýbají přehnanému používání komplimentů vůči svým dětem. Namísto toho se zaměřují na ocenění práce a úsilí, které s tím souvisí. Tím podporují pokoru, vnitřní sílu a odolnost u svých dětí.

článek pokračuje na další stránce…