Za pouhý týden zhubnete čtyři kila: Tento nápoj rozpouští tuk rychlostí blesku a nemusíte při tom ani hnout prstem

4. Prevence ledvinových kamenů

Kyselina citronová může zabránit vzniku ledvinových kamenů. Reguluje pH moči a zároveň zvyšuje objem moči. Podle studie mohou lidé s ledvinovými kameny získat dostatek kyseliny citronové k účinné prevenci ledvinových kamenů pitím pouhé poloviny sklenice citronové šťávy denně. Vědci se domnívají, že citron má tento účinek, ale je třeba to potvrdit lepším výzkumem.

5. Citron a rakovina

Vědci se domnívají, že citron může hrát roli i v boji proti rakovině. Předpokládá se, že existují zejména rostlinné sloučeniny, které zabraňují vzniku zhoubných nádorů. Zatím však byly provedeny pouze pokusy na hlodavcích, při nichž byly podávány extrémně vysoké dávky těchto sloučenin. K praktickému potvrzení této hypotézy jsou zapotřebí podrobnější studie na lidech. Celkově lze říci, že vysoký příjem zeleniny a ovoce může účinně předcházet rakovině a dalším chronickým onemocněním.

Domácí recepty na hubnutí nadváhy

Tento lidový recept se doporučuje lidem, kteří mají potíže s hubnutím. Výsledný recept podporuje odbourávání tuků.

Co k tomu potřebujete?

125 g nastrouhaného křenu, 4 citrony 3 polévkové lžíce medu, 2 lžičky skořice a 1 lžíci strouhaného zázvoru.

Postup přípravy:

Křen a zázvor vložte do mixéru. Do směsi přidejte citronovou šťávu, skořici a med a dobře rozmixujte. Použití a skladování. Sirup skladujte na chladném místě, nejlépe v chladničce: Po dobu 21 dní jezte 2 polévkové lžíce před jídlem nebo cvičením. Poté týden odpočívejte a kúru opakujte.