Grapefruit ve skutečnosti NESPALUJE tuky, dokonce mění účinky těchto léků!

Grapefruitová dieta, která tvrdí, že toto ovoce pomáhá rychleji spalovat tuky, není tak účinná, jak se tvrdí. Také je třeba mít na paměti, že konzumace grapefruitu může mít vliv na některé léky. Celkově lze říci, že grapefruit je zdravý a výživný plod, ale není zázračným řešením pro spalování tuků.

Dále se uvádí, že grapefruit může ovlivňovat účinnost některých léků, když blokuje enzymy, které jsou potřebné pro jejich rozklad. Toto může platit i pro léky, které jsou předepisovány k léčbě vysokého cholesterolu. Navíc může interagovat s léky na úzkost, kortikosteroidy a antihistaminiky.

I když existují nevýhody, grapefruit má také mnoho výhod pro lidské tělo. Obsahuje mnoho vitamínů, minerálů a živin, což je pro tělo skvělé. Grapefruit může pomoci posílit imunitní systém, pomoci při inzulínové rezistenci, zvyšovat hladinu draslíku v těle, zvyšovat produkci kolagenu, podporovat zdraví srdce, pomoci při hubnutí a pomáhat při vstřebávání železa.

Nicméně, při sběru, uskladňování, zpracování a distribuci může dojít k nežádoucím úpravám a grapefruitová dieta není pravdivá. Grapefruit také může ovlivnit účinek některých léků, jako jsou léky na snížení cholesterolu, antihistaminika a kortikosteroidy.