Jemné a bolestivé? Když je bradavka citlivým bodem

Příliš těsné oblečení je nejen nepohodlné na nošení, ale také může pokožku vystavovat neustálému tření a prsa nejsou výjimkou. Cílem je cítit se pohodlně v oblečení správné velikosti . Věnujte pozornost výběru materiálu, abyste předešli možnosti podráždění.

Kojení si vybírá daň na již tak citlivých pupenech. Typickým a bolestivým příznakem může být dehydratace a zjizvení, proto se vyplatí používat chránič bradavek a najít si polohu, která minimalizuje bolest. Jedna studie dospěla k závěru, že příčina bolesti bradavek u kojících matek může být výsledkem řady událostí. To může zahrnovat nesprávnou polohu při kojení, infekci, typ bradavky. Případná léčba antibiotiky, správné držení těla, dojení, obklady z teplé a studené vody mohou účinně snížit bolestivost bradavky.

Pokud bolest bradavek již existuje a jsou její viditelné známky v podobě vyrážek, pak musíme pokožku chránit a nepoužívat přípravky péče o pleť , které by mohly situaci zhoršit.

Ke zdravému životnímu stylu patří správná výživa a cvičení, které může ovlivnit i prsa a bradavky.

Rozvoji infekcí se lze vyhnout osobní hygienou , ale je to dobrá sebepozorovací aktivita. Pokud zaznamenáte nějaké odchylky nebo příznaky, které ve vás vyvolávají paniku, rozhodně byste se měli poradit s lékařem.