Konopí pomáhá pacientům s Crohnovou chorobou! Výzkum odhaluje úžasné výsledky

V březnu 2016 provedla organizace Health Union významné národní průzkumy pacientů s Crohnovou chorobou, které odhalily následující: „Před diagnózou Crohnovy choroby pacienti často navštívili několik specialistů, podstoupili řadu vyšetření a diagnostických testů. Následky tohoto onemocnění mají vliv nejen na schopnost pracovat nebo cvičit, ale také odrážejí celkovou kvalitu života a sociální aktivity. Respondenti si přáli, aby lidé lépe pochopili toto onemocnění a jeho vliv na život.“

Příznaky Crohnovy choroby zahrnují:

  • Chronický průjem
  • Krvácení z konečníku
  • Úbytek hmotnosti
  • Horečka
  • Únava
  • Bolest a citlivost v břiše
  • Křeče a nadýmání

Bohužel při léčbě Crohnovy choroby se zdá, že nejsou ztraceni pouze pacienti, ale také lékaři. Najít účinnou léčbu pro tuto nemoc je velkým výzvou, protože může postihovat různé části trávicího traktu.

Gastroenterolog z Mayo Clinic, Edward V. Loftus, poznamenal, že „příznaky pacientů se liší.“ To naznačuje, že pacienti s Crohnovou chorobou užívají různé druhy léků ke snížení zánětu, posílení kostí a odstranění škodlivých bakterií ve střevech, včetně protizánětlivých léků (kortikosteroidy a perorální 5-aminosalicyláty), imunosupresorů (azatioprin, merkaptopurin, infliximab, metotrexát a natalizumab), antibiotik (ciprofloxacin a metronidazol) a dalších léků (proti průjmu, analgetik, železo, vitamíny D a B12, vápník).

Nicméně nedávný výzkum může naznačovat novou možnost léčby Crohnovy choroby a dalších typů IBD.

V říjnu 2013 časopis Clinical Gastroenterology and Hepatology publikoval studii zkoumající vliv konopí druhu Cannabis sativa na symptomy Crohnovy choroby a dalších zánětlivých onemocnění střev (IBD). Tato studie byla první kontrolovanou studií svého druhu, která zkoumala výhody konopí při léčbě IBD.

článek pokračuje na další stránce…