Lékař varuje před 4 potravinami, které „dělají více škody než užitku“

Jako alternativu doporučoval syrovou zeleninu , ořechy , semínka nebo kysané zelí a kimchi , které posilují činnost střev .

Další věcí, před kterou varuje, jsou produkty, které jsou uváděny na trh jako „nízkotučné alternativy“. V posledních letech přinesl vědecký výzkum množství nových důkazů, které uznávají zdravotní přínosy plnotučných potravin.

Řekl, že nízkotučné produkty jsou často zbaveny živin a nabité cukrem a přísadami, aby se kompenzovala ztráta chuti, která přichází s tím, že jsou bez tuku. To může vést ke zvýšení hladiny cukru v krvi, což nás jen přiměje k ještě větší chuti na něco lahodného.

„Studie provedená výzkumníky z Karolinska Institute ve Stockholmu sledovala stravu 20 000 žen během 20 let. Studie zjistila souvislost mezi konzumací plnotučných mléčných výrobků (mléka a sýra) a hubnutím. „Přes deset let měly ženy, které pravidelně konzumovaly plnotučné mléko, nižší index tělesné hmotnosti,“ vysvětlil lékař.

Podle jeho názoru by se zároveň měly vyhýbat sáčkovým kaším, které stačí zalít vodou, protože miska instantních ovesných vloček může obsahovat až 16 gramů cukru .

A konečně další věc, kterou nedoporučuje, je balený salátový dresink. Přestože saláty jsou skvělou variantou zdravých jídel, dresinky k přímé spotřebě obsahují značné množství kalorií na porci a jen málokdo dodržuje doporučenou velikost porce.

„Jsou také plné aditiv pro prodloužení trvanlivosti, zahušťovadel a dalších přidaných látek, které ve vaší skříni nemají místo,“ uvedl odborník a jako alternativu navrhl vyrobit si vlastní salátový dresink s olivovým olejem a balzamikovým octem popř. citronovou šťáva.