Tato bylina je nejlepším přítelem každé ženy

Může snížit příznaky PMS

Jedna studie zjistila, že užívání 20miligramové tobolky denně po dobu 3 měsíců výrazně snížilo příznaky typické pro premenstruační syndrom (PMS), jako jsou bolesti prsou, bolesti hlavy nebo náhlé změny nálad.

To může být velkou pomocí pro ty, kteří se cítí depresivně nebo podrážděně kvůli PMS, protože antidepresivům trvá déle, než začnou účinkovat – na rozdíl od této byliny, která nabízí rychlé řešení.

Může zlepšit plodnost

Neplodnost může být způsobena mnoha faktory. Jedna z možných příčin souvisí s luteální fází menstruačního cyklu, která je mezi ovulací a začátkem menstruace.

V luteální fázi stoupá hladina hormonu progesteronu. Jedná se o ztluštění děložní sliznice, které je součástí přípravy na potenciální těhotenství.

Problémy s luteální fází jsou často spojeny se stavy, které způsobují menstruační nepravidelnosti. Patří mezi ně endometrióza , syndrom polycystických ovarií (PCOS) a poruchy štítné žlázy.

Podle studie (účastníci, který tuto rostlinu užívali i v dávce 20 miligramů denně) zvyšuje produkci progesteronu a přispívá k normalizaci luteální fáze.

Výzkum také ukázal, že užívání doplňků výživy obsahujících fenykl může dokonce zdvojnásobit šance na otěhotnění u žen s problémy luteální fáze.

článek pokračuje na další stránce…