Co je lepšího, než čerstvě upečené, ještě teplé babiččiny sušenky?
Máme velké štěstí, že Janet Hallová z Wisconsinu zaslala slavný recept své prababičky na sušenky z arašídového másla na webovou stránku Taste of Home, takže si na arašídové dobrotě může pochutnat více lidí.
Pro Taste of Home se vyjádřila takto:
„Když se moje matka v roce 1942 vdávala, přesvědčila svoji matku, aby jí recept napsala. Nebylo to jen tak, neboť když babička vařila, vzala trochu toho a trochu tamtoho, všeho tak akorát. Tento recept je opravdový poklad, žádný další nikdy nenapsala!”
Děkujeme ti, Janet, že sis tento recept nenechala pro sebe.
Ingredience na 3 tucty sušenek
- 1 hrnek tuku
- 1 hrnek arašídového másla
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek hnědého cukru
- 3 vejce
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/4 čajové lžičky soli
Postup přípravy sušenek z a rašídového másla – strana 2
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 190 stupňů.
- Ve velké míse míchejte tuk, arašídové máslo a cukr, dokud směs nebude lehká a nadýchaná.
- Po jednom přidávejte vejce a vždy dobře vyšlehejte.
- V další míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl, potom přisypte ke krémové směsi a dobře smíchejte.
- Vyválejte asi dvoucentimetrové kuličky. Přeneste je na nevymazaný plech, ponechte mezi nimi mezeru asi 7 cm.
- Rozmáčkněte je třeba vidličkou nebo paličkou na maso.
- Pečte 10 až15 minut. Při chlazení odstraňte mřížku.
Dobrou chuť!