6 potravin, které bojují proti zánětu a pomáhají vám zhubnout

Zánět je mechanismus těla, který se chrání před ještě vážnějším poškozením. V případě úrazu nebo nemoci používá tělo bílé krvinky, které se dostávají do postižených oblastí a zvyšují průtok krve. To zase vede k zarudnutí, horku, otokům a dokonce k bolesti.

Zánět je proto normální reakcí imunitního systému na proces hojení ve zdravém těle.

Pokud však imunitní systém přehnaně reaguje, mohl by začít útočit na své vlastní zdravé buňky, jako v případě celiakie, artritidy, fibromyalgie a dráždivého tračníku.

Zánět může také zhoršit příznaky jiných nemocí, jako je ovlivnění inzulínové rezistence u diabetiků a vytváření zanícených dýchacích cest v případě astmatu.

Pokud se začnete vyhýbat zpracovaným potravinám a soustředíte se na čerstvé ovoce, zeleninu a omega-3 potraviny. Tyto potraviny dodají tělu potřebné antioxidanty, minerály a esenciální mastné kyseliny, které podporují celkové zdraví a posilují imunitu.

Následující 6 protizánětlivé potraviny zabrání zánětu a zlepší vaše celkové zdraví. Kromě toho také pomohou při hubnutí:

  1. Kurkuma

Jeho účinná látka, kurkumin, je ještě účinnější než populární protizánětlivé léky, jako je aspirin a ibuprofen, a bylo prokázáno, že rychle bojuje proti zánětu.

Pokračování na další straně