Matematický problém: hádejte, jaké bude páté číslo

Kouzlo čísel je také geniální!

Matematika je úžasná věda! A ti z lidí, kteří jí zasvětili svůj život, to velmi dobře chápou. Žádná z disciplín není tak vážná, přísná a zároveň zábavná, vzrušující a mnohostranná. Pokud jde o dnešní matematický hlavolam, je schopen ukázat vaši individuální schopnost řešit číselné vzorce. Jste připraveni vyzkoušet?

Fascinující hádanka: určete, jaké bude páté číslo. Zvažte předložený obrázek a řekněte mi, jaké by mělo být páté číslo v tomto řádku? Hádali? Pokud ano, jste opravdu chytrý chlap! Pokud ne, nezoufejte: standardní přístupy k řešení této hádanky nefungují. Zvažte několik možných metod řešení Určete páté číslo v řadě:

metoda č. 1
Nejprve spěcháme s blahopřáním lidem, kteří jako výsledek obdrželi číslo 96. S největší pravděpodobností máte matematické myšlení! Nyní pojďme k věci. Způsob, jak vypočítat vzor v řadě, je jednoduchý: první číslo je 32. Abyste dostali 45, stačí přidat 13. Dále, abyste dostali 60, musíte sečíst 45 a 15. Rozdíl v přičtení čísla jsou 2. Sečtením čísla 2 do 15 a sečtením výsledku od 60 dostaneme 77. K získání pátého čísla v řadě stačí přidat 2 k 17 a sečíst součet od 77!

Určete páté číslo v řadě: metoda číslo 2

Pokračování na další straně