Toto je důvod, proč je třeba péct LINECKÉ druhou adventní neděli: 100 let stará RADA od mistra cukráře pro NEJLEPŠÍ vánoční koláčky!

Linecké koláčky mají velmi silné zastoupení mezi tradičními vánočními koláčky a k tomu i velmi dlouhou historii přípravy.

Přinášíme vám více než 100 let starý recept na přípravu poctivých vánočních lineckých koláčků spolu s cukrářskými radami, které při jejich pečení určitě využijete.

Linecké pečivo podle mistra cukráře

Potřebujeme:

vždy dodržte poměr surovin 3:2:1 – 1 díl cukru, 2 díly tuku, 3 díly mouky

375 g hladké mouky

250 g másla (pokojová teplota)

125 g moučkového cukru

citrónová kůra z půlky malého citronu

1 vejce (na jednu kostku másla)

1 špetka soli

marmeláda na slepování – nejlépe pikantnější – višňová, rybízová, kyselá meruňková

článek pokračuje na další stránce..