10. února začíná rok Dřevěného draka – podle vašeho hvězdného znamení to bude mít takový dopad na váš život!

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Čínský nový rok začíná 10. února 2024 a vstupujeme do roku Dřevěného draka. Ačkoli archetyp Draka platí přímo pro ty, kdo se narodili v letech 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 a 2024, energie Dřevěného draka ovlivní všechna znamení zvěrokruhu v následujícím roce.

Čínský naturopat, bylinkář, feng shui a odborník na plodnost Tsao-Lin Moy říká, že kalendář čínského zvěrokruhu se používá k předpovídání zdraví a prosperity již více než 3000 let. Pokus o pochopení podstaty těchto tajemných sil nám může pomoci úspěšně procházet novým rokem, aby byl skutečně prosperující.

Zjistěte, jak důležitý je Dřevěný drak a jaké zdravotní a wellness praktiky letos odpovídají vašemu znamení zvěrokruhu.

Charakteristika Dřevěného draka

Dřevo, jangový prvek, bude mít silný vliv na všechna znamení zvěrokruhu. V čínské filozofii jsou jin a jang opačné, vzájemně závislé energie, které tvoří vesmír jako celek. Jinová energie je spojena s Lunou, ženská a pasivní. Energie jang je spojena se Sluncem, mužská a aktivní.

Podle Moye je prvek dřeva spojen s játry a žlučníkem a je spojen s plánováním a prováděním. Dřevo, které je známkou vitality a vitality, je zodpovědné za nerušený tok qi neboli životní síly v těle. Pokud emoce nejsou vyrovnané, qi neproudí a dochází ke stagnaci. Pokud se neléčí, výsledkem je podrážděnost, vztek a špatné rozhodování , vysvětluje odborník.

Důležitost draka

Drak je jangové povahy, tajemný, inteligentní, duchovní a moudrý. Draci jsou zvědaví, nezávislí myslitelé a vášnivě sbírají znalosti a moudrost. Jsou intenzivně soustředěni; pokud si stanoví cíl, ponoří se hluboko do tohoto tématu a pozvednou své znalosti v této oblasti na mistrovskou úroveň. Draci si cení především inteligence, moudrosti a loajality. Netolerují hloupost a neodpouštějí podvádění. Nikdy se nepokoušejte manipulovat nebo oklamat draka.

„Dřevěný drak je energií jara, touhy ke světlu, zatímco kořeny rostou hluboko v půdě,“ vysvětluje Moy a radí: „Dávejte pozor, abyste vyrovnali jangovou energii draka s jinovou energií země. , abyste ve své kariéře a mohli dosáhnout větších výšek a rozvíjet se ve svém osobním životě. Pamatujte, že hluboké, rozvětvené kořeny podporují růst.“

článek pokračuje na další stránce…