6 slov nebo frází, které každý den podkopávají vaše sebevědomí

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Slova mají moc utvářet vaše přesvědčení a ovlivňovat vaše rozhodnutí pozitivním nebo negativním způsobem, v závislosti na slovech, která zvolíte. Řeč může změnit vnímání, proto je důležité zastavit negativní myšlenky dříve, než vás zcela přepadnou.

Negativní slova jsou často součástí naší každodenní komunikace a ovlivňují naše myšlení a chování. Proto, pokud se vědomě rozhodneme vyloučit negativní slova a pojmy ze svého slovníku, můžeme přetvořit celý svůj život.

Pozitivní slova vás naopak naplní energií, dodají sílu a pomohou snížit pocity odporu. Budete tak otevřenější příležitostem, kterých jste si dříve ani nevšimli, a budete moci převzít kontrolu nad svým osudem do svých rukou.

Následujících 6 běžných slov a výrazů pravidelně podkopává vaše sebevědomí

1. „Nemohu“, “ nejsem schopen“

Když říkáte „nevím“ nebo „ nejsem toho schopen“ , odsuzujete se k neúspěchu, protože to znamená, že se vzdáváte nebo připouštíte, že na něco nemáte dost síly. To naznačuje nízké sebevědomí, bezmoc a nedostatek sebekontroly.

Použití tohoto slova zároveň zvyšuje vaši úroveň stresu a blokuje vaši kreativitu a schopnosti řešit problémy.

Místo toho, abyste řekli, že něco nedokážete, řekněte, že to neuděláte. Naznačuje důvěru a sebekontrolu a znamená, že se rozhodujete sami.

článek pokračuje na další stránce..