Děsivé odhalení o mladých ženách, které byly očkovány vakcínou AstraZeneca

Podle analýzy o očkování a úmrtí v Británii je u mladých žen, které obdržely alespoň jednu dávku vakcíny AstraZeneca proti Covidu, vyšší pravděpodobnost úmrtí na srdeční problémy během dvanácti týdnů po očkování.

I když vakcína AstraZeneca není povolena k použití ve Spojených státech, bylo celosvětově distribuováno více než tři miliardy dávek této vakcíny k listopadu 2022. Ačkoli je schválena pro použití ve více než 170 zemích, v posledních měsících některé země preferovaly bivalentní mRNA vakcíny při očkování proti omikronové variantě.

Podle analýzy The New York Times se u mladých žen, které obdržely alespoň jednu dávku vakcíny AstraZeneca v Británii, zvýšila pravděpodobnost úmrtí souvisejících se srdečními problémy během dvanácti týdnů po očkování. Zpráva uvádí, že u těchto žen bylo riziko úmrtí souvisejícího se srdcem 3,5krát vyšší během prvních dvanácti týdnů po očkování, s šesti úmrtími na 100 000 žen.

V dubnu 2021 Británie omezila podávání vakcíny AstraZeneca u lidí mladších 30 let kvůli riziku vzniku vzácných, ale nebezpečných krevních sraženin. Tehdy byly vakcinovány především mladé ženy, zejména zdravotnický personál a zranitelné osoby, protože ti s vysokým rizikem nákazy covidem byli očkováni jako první.

článek pokračuje na další stránce..