Facebook porušil slib, že bude zadarmo. Tohle nás čeká….

Předplatitele s ověřeným účtem bude od ostatních uživatelů odlišovat odznak, který mají ověření uživatelé již nyní. Získají také dodatečnou ochranu před napodobováním svého účtu, přímý přístup k zákaznické podpoře a větší viditelnost.

Podle společnosti Meta bude tato služba primárně zaměřena na tvůrce obsahu, kteří se na Facebooku a Instagramu snaží rozšířit svou přítomnost. Časem se může tato služba upravit. Určena bude pro fyzické osoby nad 18 let, nikoli pro firmy. Účty, které již jsou ověřené, zatím změny nečekají.

Podobnou službu chtěl na Twitteru loni zavést i Elon Musk. Jeho prvotní snaha skončila neúspěchem, když tuto sociální síť zaplavily falešné účty. To vyděsilo společnosti, které tyto platformy využívají k reklamě. Musk byl proto nucen službu pozastavit a v prosinci ji opět v tichosti zavedl.

Facebook pomohl s vybudováním modulu velkých internetových platforem současnosti, které sbírají data svých uživatelů. Prodávají je pak pro personalizované reklamní účely, zatímco uživatelé mají prospěch z „bezplatných“ služeb.

Facebook na své hlavní stránce dlouhodobě tvrdil, že „je zadarmo a vždy bude“. V roce 2019 společnost od tohoto sloganu v tichosti ustoupila. Podle odborníků to udělala, protože pro hodnotu osobních údajů jejích uživatelů nebyla nikdy zadarmo.