Houbová sezóna je ještě daleko, ale jsou tady. To to je poklad pro houbaře!

Příchod jara se v přírodě projevuje pomalu, ale již rostou nové rostliny a stromy. Pro houbaře začíná sezóna těch nejchutnějších jarních hub – smržů. Pokud máte zájem o přípravu těchto lahodných hub, je třeba vědět, jak je správně připravit a kde je sehnat. Nicméně, když hledáte tyto houby, měli byste se raději vyhnout lesům.

Mnoho lidí neví, že houbařská sezóna trvá celý rok a není omezena jen na podzim. I na jaře se totiž vyskytují jedlé druhy hub, které jsou velmi chutné. V posledních několika dnech se houbaři vydávají na procházky a pečlivě hledají smrže, protože právě začala jejich sezóna. Pokud máte zájem vědět, co je to za houby a kde se dají sbírat, najděte si odbornou literaturu a informace.

článek pokračuje na další stránce.