Lidé, kteří byli jako děti hodně kritizováni, mají často těchto následujících 10 vlastností

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock


V dnešní společnosti, kde je kladen důraz na dokonalost a přizpůsobení se normám, jedinci, kteří byli v dětství často kritizováni svými rodiči nebo jinými příbuznými, často čelí obtížnostem při hledání svého místa v dospělém životě. To může vést k prohloubení pocitu nepochopení, přičemž ostatní mohou nesprávně interpretovat jejich obranyschopný přístup jako aroganci.

Jde vlastně o ochranný mechanismus, který jste museli vyvinout již od dětství. Pravděpodobně jste byli obviňováni z nadměrné citlivosti. Pokud se v tomto popisu nacházíte, pokračujte v čtení a zjistíte, jakých 10 charakterových vlastností je často běžných u lidí, kteří byli v dětství často kritizováni.

1. Paralyzující maximalismus

Jeden společný rys, který mají lidé, kteří byli jako děti často kritizováni, společný, je maximalismus. To není překvapivé, když si uvědomíte, že jako dítě jste měli každou malou chybu nebo nedostatek, který vás upozornil.

Nyní jste možná přijali tuto kritiku natolik, že jste si nastavili neuvěřitelně vysoký standard, aniž by to museli ostatní.

To může vést k přehnané pečlivosti ve všech vašich úkolech, protože se bojíte udělat i tu nejmenší chybu . Bohužel tento maximalismus může být ostatními často mylně interpretován jako obsedantní nebo dokonce ovládající – i když je to ve skutečnosti jen obranný mechanismus, který máte od dětství.

Ale navzdory tomu, co si ostatní mohou myslet, maximalismus není nutně špatná věc. Pravděpodobně s ním můžete dosáhnout velkých věcí. K tomu je však důležité uznat, že každý dělá chyby a že je v pořádku, že nejste dokonalí.

článek pokračuje na další stránce…