Pamatujete si na babičku z filmu Slunce, seno? Podívejte se, jak vypadala ve svém mládí – její krása vás uchvátí!

Životní příběh Valerie Kaplanové představuje příběh talentu a oddanosti k její profesi. Valerie Kaplanová, známá herečka z Troškovy trilogie Slunce, seno, a také jako bába Tutovka, byla v mládí nesmírně krásná.

Herečka plná talentu Valerie Kaplanová se narodila 12. září 1917 v Hlinsku a již od útlého věku směřovala k světu herectví. Když jí bylo pouhých jedenáct let, její otec, který byl prodavačem obuvi, ji přivedl do Vídně. Tato zkušenost ji podnítila k absolvování rodinné školy. Poté pracovala jako sekretářka, avšak v duši stále toužila po hereckém povolání.

Její vášeň patřila divadelnímu jevišti. Její debut v divadle proběhl v roce 1930 ve Vinohradském divadle v inscenaci Fenomén našich dějin. Plně se však herecké kariéře začala věnovat až po druhé světové válce. Procestovala oblastní divadla po celém Československu, od Liberce po Karlovy Vary, a každým svým vystoupením zanechala nezapomenutelný dojem.

Vrcholem její kariéry se stalo působení ve Východočeském divadle v Pardubicích, kde setrvala až do svého skonu. Valerie Kaplanová se odlišovala od ostatních hereček svou jedinečnou fyziognomií. Byla hubená s kostnatou postavou a vrásčitým obličejem, což dodávalo jejím postavám hloubku.

článek pokračuje na další stránce..