Po 50-tce dají do pořádku to, co jste celé roky kazily: 10 potravin, které vyplaví kilogramy, zlikvidují choroby a pomohou kloubem!

okurky

Okurky poskytují četné přínosy pro lidské zdraví. Jedním z těchto výhod je detoxikace těla, protože podporují trávicí trakt a pomáhají vyčistit játra. Pomáhají hydrataci, jsou přírodním diuretikem, což znamená, že pomáhá tělu produkovat více moči. Vyplavují toxiny a odpadní látky z krve . Snižují také problémy s nadýmáním a zadržováním vody, což je důvod, proč tak skvěle pomohou po slaném jídle nebo velkém množství alkoholu.

mrkev

Je bohatá na glutathion a je jednou z nejmocnějších detoxikačních zelenin. Je bohatá na vitamin A a beta-karoten. Pro tělo má velké kardiovaskulární přínosy a pomáhá zlepšit celkové imunitní funkce. Mrkev můžete konzumovat syrovou, pít čerstvou šťávu šťávy a to klidně několikrát denně. Pomáhá vyplavit z těla hodně toxinů.

zázvor

Napomáhá redukovat nadýmání , udržuje tlusté střevo zdravé, pomáhá uvolňovat odpadní látky a toxiny. Napomáhá zlepšovat produkci žaludečních kyselin a chrání tak tělo před infekcemi. Trávicí systém je zase díky zázvoru rychlejší. Rovněž napomáhá zlepšit metabolismus a podporuje funkci jater. Vyzkoušet můžete zázvorový čaj s medem a citronem, přidat ho můžete do salátů, zálivek, polévek nebo masové směsi.

Pampeliška a zelený čaj

Pampeliška napomáhá játrům filtrovat toxiny a odpadní látky z krevního oběhu. Zelený čaj je bohatší na antioxidanty a kofein, což pomáhá zmírnit nadýmání. A jak? Brání zadržování vody. Čaje z pampelišky můžete pít teplé i jako studené.

jogurt

Je bohatý na probiotika a dodává do těla zdravé bakterie.  Jogurt přináší do střev ty správné bakterie, které napomáhají očistit tělo od toxinů. Vyvarujte se nízkotučným jogurtem, protože ty obsahují hodně cukru. Vybírejte jogurty s živými bakteriemi a kulturami.

Semínka a ořechy

Vždy je dobré mít u sebe zásobu oříšků nebo semínek jako například mandle, vlašské ořechy, lněná semínka nebo slunečnicová semínka. Pravidelný příjem mandlí pomůže zbavit se tuku kolem jater. Vlašské ořechy obsahují vysokou hladiny arganinu, což pomáhá játrům detoxikovat amoniak. Jsou skvělé i pro mozek, díky nim lépe funguje. Lněné semínko může zlepšit náladu. Poskytují také vlákninu, která pomáhá vyplavovat z střev toxiny. Lněné semínko potlačuje chuť k jídlu a pomáhá při hubnutí. Slunečnicová semínka zase poskytují tělu hořčík, který udržuje hladiny krevního tlaku v normě.

citrusové plody

Citrusové plody jsou skvělé pro váš trávicí systém, jsou plné vitamínu C a jsou bohaté na antioxidanty. Tato účinná sloučenina aktivuje jaterní enzymy, které napomáhají odbourat toxiny. Ty se z těla pak dostávají ven velmi snadno. Začněte ráno sklenicí vlažné vody, kterou smícháte se šťávou z jednoho citronu nebo limetky. Přidejte špetku mořské soli a trošku medu nebo javorového sirupu. Pijte tuto směs každý den ráno na lačný žaludek.

Bonus – speciální detoxikační drink

potřebujeme:

2 citrony – omyjte je ve vodě s jablečným octem, abyste odstranili chemii

3-4 stroužky česneku

2 cm kořene zázvoru

1 litr vody

postup:

Umyté citróny odšťavníme a kůru nakrájíme na měsíčky.

Do hrnce dáme vodu, přidáme kůru, necháme přejít varem.

Česnek si rozmačkáme a smícháme s nastrouhaným kořenem zázvoru.

Tekutinu složíme z plamene a po chvíli přidáme česnek se zázvorem a šťávu z citronů. Pijeme každé ráno po probuzení, vždy před snídaní. Užívejte 10-14 dní a pak si dejte na 10 dní přestávku. Už po 10-ti dnech byste však měli cítit na sobě změnu. Pokud je tekutina příliš kyselá, můžete ji rozředit s vodou. Pokud máte problémy s vysokým tlakem, měli byste vynechat zázvor.

zdroj: Brightside