Příběh první milionářky: narodila se v chudé rodině, ale ve věku 51 let se zapsala do knihy rekordů

V roce 1888 se Sarah přestěhovala do St. Louis. Žili zde její bratři, kteří pracovali jako holiči. Sarah začala pracovat jako pradlena a kuchařka, aby zaplatila své dceři vzdělání ve státní škole. Vydělávala jen 1,50 dolaru za den.

Jako všechny tehdejší prádelny i Sarah trpěla na chemikálie používané v prádelně. Kvůli kožním chorobám, lupům, špatné hygieně (ne všechny domy měly vodovod a ústřední topení) Sarah málem oplešatěla.

Díky svým bratrům se však naučil hodně o základech péče o vlasy. Nedlouho poté se seznámil s produkty péče o vlasy Annie Maloneové a seznámil se se samotnou Annie . Stal se agentem společnosti Malone a o tuto práci měl velký zájem.

Ve věku 37 let, stále pracovala jako Maloneova agentka, se s dcerou přestěhovala do Denveru a začala přemýšlet o vlastní řadě kosmetiky pro afroamerické ženy. Po mnoha pokusech se mu to nakonec podařilo a začal budovat vlastní byznys.

V roce 1906 se provdala za Charlese J. Walkera a stala se známou pod jeho jménem. Její manžel CJ se stal jejím obchodním partnerem: protože pracoval v reklamní branži, poskytoval své ženě mnoho rad ohledně propagace produktů. Sarah chodila od dveří ke dveřím a pokoušela se prodat své produkty a zároveň učila ženy základy péče o vlasy.

Pokračování na další straně