Příběh první milionářky: narodila se v chudé rodině, ale ve věku 51 let se zapsala do knihy rekordů

Později téhož roku se Sarah rozhodla rozšířit své podnikání, a tak s manželem cestovali po jihu a východě Spojených států. Její dcera mezitím dospěla a dokončila vzdělání, takže pomáhala matce a vyřizovala všechny poštovní objednávky v Denveru.

O 2 roky později se Sarah přestěhovala do Pittsburghu. Rodina si otevřela kosmetický salon a školu, kde se zájemci mohli dozvědět o péči o vlasy a zapojit se do prodeje kosmetických produktů.

V roce 1910 se Walker přestěhoval do Indianapolis, kde otevřel ředitelství pro Madam CJ Walker Manufacturing Company. Vybudoval továrnu s laboratoří, kadeřnickým salonem a školou krásy, kde si školil vlastní agenty. Do roku 1917 dávala práci a dobré mzdy téměř 20 000 ženám. Jeho agenti vydělávali 5 až 15 dolarů za den.

Sarah chtěla, aby afroamerické ženy usilovaly o finanční nezávislost, a tak je povzbudila, aby otevřely své vlastní podniky, a naučila je hospodařit s penězi.

Čím byla bohatší, tím více času věnoval charitě a politice. Přednášel, bojoval proti sociální nespravedlnosti a věnoval peníze do stipendijních fondů. Před svou smrtí věnovala více než 100 000 dolarů sirotčincům a různým sociálním institucím. Také uvedla, že 2/3 jeho budoucích příjmů by měly být věnovány na charitu.

Zemřela ve věku 51 let. Byla považována za nejbohatší Afroameričanku. Když zemřela, její majetek se odhadoval někde mezi 500 000 a 1 milionem dolarů. Podle jejího nekrologu Sarah 2 roky před svou smrtí ještě nebyla milionářkou, ale doufala, že tohoto cíle dosáhne. Ale ne proto, že by chtěl peníze pro sebe, ale aby mohl konat ještě více dobra.

Madam CJ Walker je i dnes velkým vzorem, protože místo toho, aby si stěžovala na své životní okolnosti, vybudovala firmu a pomohla mnoha lidem.