Proč jsou lidé pohřbeni v hloubce 2 metrů: strašná pravda

Stalo se to v roce 1655 v Anglii, poté se tato tradice rozšířila do dalších křesťanských zemí. V té době byla Anglie zpustošena dýmějovým morem, který se šířil neuvěřitelnou rychlostí. Aby se zabránilo šíření infekce, přijaly místní úřady řadu zákonů, včetně zákona o pohřbívání těl v hloubce 2 metry. A navzdory skutečnosti, že tělo zemřelého nemohlo tolerovat infekci, byl tento zákon platný v celé Anglii. Od té doby se objevila fráze „6 stop dolů“, protože 6 stop se rovná 2 metrům. Když si tedy poslechnete tuto frázi v televizi, můžete si být jisti, že mluvíme o pohřbu.

Šíření anglické tradice pohřbívání mrtvých v hloubce 2 metry Navzdory skutečnosti, že tento typ pohřbu byl původně charakteristický pouze v Anglii, přesto se tato tradice rychle rozšířila do dalších zemí. A to není překvapující, protože v 17. století byl mor hlavní chorobou celé Evropy, takže byly vítány jakékoli prostředky k jeho zastavení.

Navzdory skutečnosti, že uplynulo mnoho staletí, taková tradice zůstává relevantní i dnes. Odborníci tvrdí, že důvodem je to, že tato hloubka je nejoptimálnější. Koneckonců, pokud jej zakopete pod 2 metry, může dojít k poškození podvodními proudy. Nejnebezpečnější věcí v tomto případě může být vytlačování rakve ze země, což není příliš příjemné. Pokud budete kopat hroby menší než 2 metry, pak existuje možnost, že tělo může být znesvěceno divokými zvířaty, protože nebude těžké se k němu dostat. A ačkoli neexistuje žádný konkrétní zákon, že by hrob měl být přesně 2 metry hluboký, takováto norma se již stala lidovou tradicí.

Jedinou výjimkou jsou Spojené státy. Tam hloubka hrobu závisí na stavu. Například v jednom státě se místní úřady domnívají, že bude stačit hloubka 1,5 metru. A v některých státech existuje standard pro pohřeb v hloubce 4 metry. To se děje tak, že po chvíli lze na vrchol umístit ještě jednoho zesnulého.



zdroj:novost1.ru