Proroctví Nostradama: Tajemná vize budoucnosti, která se stále plní! Co nás čeká v dalších letech?

Foto: Louis Le Breton / Creative commons, CC-BY, https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/legalcode.cs
Foto: Louis Le Breton / Creative commons, CC-BY, https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/legalcode.cs

Připusťme si, že každý z nás by rád věděl, co nás čeká v budoucnosti. Už odpradávna se k nám dostávají různé prognózy od různých věštců, ale často jsou nepravdivé. Nostradamus, známý pod celým jménem Michel de Nostredame, vynikl jako jeden z mála tím, že údajně sestavil předpovědi, které se údajně plnily.

Nostradamus, původním jménem Michel de Nostredame, byl francouzský astrolog a lékař žijící ve 16. století, který se proslavil především jako věštec. Pocházel ze židovské rodiny ve Francii, která později přijala křesťanskou víru.

Již od mládí projevoval výjimečnou inteligenci; základy vzdělání mu poskytl jeho dědeček, který ho zasvětil do latiny, řečtiny, matematiky a astrologie. Po dědově smrti vstoupil na univerzitu v Avignonu, avšak kvůli morové epidemii byl nucen studia přerušit. Následovalo několik let cestování, až se roku 1529 zapsal na univerzitu v Montpellier s cílem získat diplom z lékařství. Byl však brzy vyloučen za porušení pravidel.

Roku 1531 se poprvé oženil, ale jeho štěstí netrvalo dlouho, neboť jeho manželka i děti zemřely během další morové epidemie. Tato ztráta ho vedla k intenzivnějšímu studiu léčby moru a astrologie, která byla s touto nemocí tradičně spojována. Kolem roku 1547, kdy se morová epidemie začala uklidňovat, začal Nostradamus psát své první proroctví.

článek pokračuje na další stránce…