Tajemství modlitby „Otče náš“ je odhaleno: je těžké tomu uvěřit

Mimochodem, tato modlitba nemusí být učena nazpaměť, byla uvedena Ježíšem spíše jako příklad.

Jsou to slova, ve kterých se shromažďují prakticky všechny lidské potřeby a snaha o spásu duše.

Náš Otec je univerzální modlitba. Může být použit jako požehnání v jakémkoli podnikání, stejně jako k ochraně před zlými duchy a nejrůznějšími neštěstími.

Existuje mnoho známých případů, kdy byli lidé spaseni pomocí této zázračné modlitby. Křesťané pevně věří, že modlitba „Otče náš“ může pomoci v obtížných dobách, kdy jste v nebezpečí. Jeden z veteránů Velké vlastenecké války, jistý Alexander, napsal své manželce dopis, který se k ní nikdy nedostal. Lze předpokládat, že byl ztracen, protože byl nalezen na jednom z míst, kde byly jednotky umístěny.
Muž v něm napsal, že v roce 1944 byl obklíčen Němci a už čekal na svou smrt: „Ležel jsem v domě se zraněnou nohou, slyšel jsem zvuk kroků a německého dialektu. Uvědomil jsem si, že se chystám zemřít. Naši byli blízko, ale bylo směšné s nimi počítat. Nemohl jsem se hýbat - nejen proto, že jsem byl zraněn, ale také proto, že jsem byl ve slepé uličce. Nedalo se dělat nic jiného, ​​než se modlit. Připravoval jsem se na smrt z rukou nepřítele.
Viděli mě - bál jsem se, ale modlitbu jsem nepřestal číst. Němec neměl nábojnice - začal o něčem rychle mluvit svými, ale něco se pokazilo. Náhle se rozběhli a vrhli mi pod nohy granát, abych na něj nemohl dosáhnout. Když jsem četl poslední řádek modlitby, uvědomil jsem si, že granát nevybuchl. “ Stojí za zmínku, že svět zná mnoho takových příběhů. I ti, kdo se nepovažují za věřící, znají slova této modlitby a používají ji za obtížných okolností.

S pomocí této modlitby zloději a lupiči činili pokání a obrátili se k Bohu. Síla této modlitby se však neučí jen v nesnázích. Předpokládá se, že pokud čtete Nášho Otce každý den, váš život bude naplněn dobrotou a světlem. Ať už těmto slovům věříte nebo ne, je to vaše věc, ale pro věřící je tato modlitba velmi důležitá.



Zdroj:novost1.ru