Vangina kletba: Lidem se nesmí říkat celá pravda

Existuje dlouhý seznam proroctví připisovaných po léta nejslavnějšímu světovému proroku Nostradamovi a nejuctívanější prorokyni na Balkáně Babě Vanze. Některá oznámení, která vydali, znějí docela neuvěřitelně, možná dokonce bizarně, třetí zprávy se zdají být zakódované a nikdo na ně nemůže přijít. Vangamania se znovu objevila s příchodem koronaviru, ale nyní s ruskou invazí. Objevila se doznání, že nejslavnější prorokyně v této oblasti předpověděla zlověstný mor, který zabíjí. Někteří věří, mnozí argumentují a další se vysmívají. Faktem je, že od pradávna panovníci a králové hledali pomoc jasnovidců nebo proroků. Od počátku světa lidé chtěli vědět, co jim budoucnost přinese.

Toto je sedmá část příběhu o fenoménu Wanga.

Vanga nemohla změnit svůj osud. Po léta se vypráví další dramatický příběh o díle prorokyně. Přišla ji navštívit Kanaďanka, vyčerpaná a v očích smutná. Údajně procestovala celý svět zavalená utrpením a hledala lékaře, který by jí pomohl překonat silnou bolest srdce. Ztratila manžela a dítě. V létě 1987 konečně dorazila do Bulharska, ke dveřím velké věřící a vizionářky Vangy. Zdálo se jí to jako poslední záchrana.

– Poslouchej pozorně. Chlapec žije, žije ve velkém městě, chodí do školy. Jeho rodiče dělají vše, aby zapomněli na jeho minulý život, bývalý domov a rodinu. Nakonec se vrátí domů – Vanga ji svými slovy přiváděla k šílenství. A skutečně, vrah jejího manžela se také přiznal k únosu dítěte, které nyní žije v bohaté rodině. Také řekla mladému muži, že návštěva 15. května byla nutností, když viděla jeho smrt před očima. Chtěla zabránit tragickému konci.

– Nenech se ničím zastavit! Řekla mu to.

Ale to, co je napsáno, nelze změnit. Mladík však svůj příjezd odložil, protože byl pozván, aby pomohl při stavbě domu. Bylo příliš pozdě. Mezitím ho srazil vlak a zabil.

Přinesla ale i dobré zprávy.

– A co moje dcera? Zdá se, že je nemocná. Je mu 32 let a nechce se ženit – Vangain otec čekal, až bude plakat.

– On pije? zeptala se ho Vanga.

„Nepije, nekouří, nemá neřesti,“ řekl otec.

„Není nemocná, bude se vdávat, neboj se,“ řekla mu. A pak sezení ukončila, jako obvykle, vždy stejným zvoláním: „Proboha! Ó můj bože! „

Manželům, kteří přišli o syna, prorokovala, že brzy budou mít další dítě.

– Jaké to bylo krásné dítě! Chlapeček krásný jako panenka! Je na cestě a má v rukou míč? Vanga se zeptala na smrt dítěte sraženého autem.

„Ano,“ odpověděli rodiče.

– Víte, že to dítě uteklo před auto? Zeptala se jich.

– Nevěděli jsme – v slzách odpovídají matka a otec, které přijala na dvoře domu.

– Co dělal na cestě? Vanga pokračovala.

– Nevíme. Slyšeli jsme ránu a viděli ho mrtvého – říká matka.

– Nebylo to tak dávno? – říká Vanga.

– Asi před rokem – potvrďte rodiče. A pak Vanga odbočila od tématu a varovala je.

– Máte auto? Něco s ním není v pořádku. Vidím, že je rozbité – řekla a udiveně se na sebe podívali, protože auto bylo opravdu rozbité.

A nakonec jim dala naději.

– No tak, sestro, neplač. Vrať se za rok a půl. Budete znovu rodiči. Bůh ti dá dítě – řekla.

Jednou ji prý navštívil učitel výtvarné výchovy. Byl chudý a nemocný.

„Ve stáří budeš bohatý a slavný,“ viděla. Během několika let vyhrál skromný učitel umění na Sport Lotu 20 000 leva a poté dalších 10 000. Kvůli nečekanému zisku si nyní mohl dovolit opustit školu a vážně se věnovat umění. Jeho obrazy zaujaly znalce umění a brzy se stal slavným a bohatým. Vanga někdy cítila tragédii a katastrofu, ale někteří lidé jejím slovům nepřikládali důležitost. A ona na druhou stranu někdy nedokázala vysvětlit své obavy, i když je cítila.

Kvůli Vangině radě byli někteří ochotni obrátit svůj milostný život vzhůru nohama.

– Čekali jsme před domem prorokyně několik hodin. Nechtěl jsem se vzdát, chtěl jsem vidět Vangu. Můj život byl v bodě zlomu a potřeboval jsem pomoc – řekl jeden zpěvák, který navštívil Vangu.

„Už jsem měla slzy v očích, protože to čekání bylo tak bolestivé, a pak se ve dveřích objevila Vanga a pozvala mě do domu,“ řekla žena.

– Ani jsme nevešli do pokoje a slepá Vanga mi vřele pochválila vlasy: Jak jsou krásné! Ona řekla.

– Od rozvodu jsi měl tolik nápadníků. Je jen málo žen, které mají takové štěstí, že si mohou vybrat – řekla jí Vanga.

– Tento muž v hnědém obleku je právník? Pryč od něj! Vezmeš si generála! Budete mít tři manželství, neutíkej z toho, tak se to píše – řekla Vanga. Host se rozhodl vyslechnout, co prorokovala.

Pokračování na další straně