Vtip dne: Malá stará dáma přijde do banky

Malá stará dáma přijde do banky a řekne, že si chce otevřít spořící účet. Zaměstanec banky se jí zeptá, kolik peněz si chce na účet vložit. Stará dáma odpoví: „Třicet milionů.

“ Zaměstanec banky je ohromen a zeptá se: „V jaké formě?“ Stará dáma odpoví: „Hotově, mám je tady v tašce.“ Zaměstnanec banky se podívá a vidí, že stará dáma má plnou igelitku bankovek vysoké hodnoty. Jedná se o velmi nezvyklou situaci, a tak se zaměstanec banky dámě omluví s tím, že musí zavolat ředitele banky, aby celou situaci vyřešil. Ten přijde a odvede si starou dámu do své kanceláře, aby zjistil, o co se jedná.

Jakmile jsou v kanceláři, zeptá se staré dámy, kde peníze vzala. „V sázkách.“ odpoví stará dáma. „V sázkách?“ zeptá se ředitel. „V jakých?“ „Vsázím se s lidmi o různých věcech a většinou vyhraju. Mám tady milion a vsadím se s vámi, že zítra v poledne budou vaše koule hranaté a dám vám kurz 4:1. Takže vám stačí 250 tisíc. Vsadíte se?“

Ředitel banky je šokován, že něco takového slyší od malé staré dámy, ale nestal by se ředitelem banky, kdyby něco nevěděl o penězích. „Předpokládám, že bych ty peníze mohl dát dohromady, ale nebylo by správné, kdybych si vzal peníze od vás. Tu sázku nemůžete vyhrát!“ Malá stará dáma jenom zatřásla svou igelitkou a řekla:

Pokračování na další straně