8 příznaků, že máte nedostatek vitaminu D: následky mohou být vážné, proto lékaři doporučují, abyste ho začali okamžitě užívat!

Nedostatek vitaminu D není jednoduchá věc a může vést k mnoha zdravotním problémům. Oslabená imunita, depresivní nálada, bolesti svalů a kostí, vypadávání vlasů, to jsou jen některé z příznaků nedostatku vitaminu D.

Pokud máte podezření, že máte nedostatek vitaminu D, neužívejte doplněk sami, ale jděte k lékaři a jakmile je zjištěn nedostatek vitaminu D v krvi, začne léčba a podrobné vyšetření organismu.

Příznaky, které naznačují nedostatek vitamínu D:

Časté záněty a nachlazení
Vitamin D hraje velmi důležitou roli ve fungování našeho imunitního systému. Pokud jste náchylní k častým nachlazením a chřipkám, důvodem může být nízká hladina vitaminu D v těle.

Čím méně vitamínu D budete mít, tím tělo začne napadat vlastní zdravé buňky, což může vést k různým poruchám, jako je roztroušená skleróza, zánětlivé onemocnění střev, celiakie, cukrovka 1. typu, revmatoidní artritida, lupénka atd.

Vyčerpání a únava
Výzkumy ukázaly, že i relativně mírně snížené hodnoty vitaminu D mohou vést k pocitu chronické únavy a způsobit tak bolesti hlavy.

Bolesti kostí a zad
Vitamin D je také velmi důležitý pro zdraví našich kostí. Mimo jiné zlepšuje vstřebávání vápníku. Bolest v kostech (nohy, žebra, klouby), zejména v dolní části zad, může znamenat, že máte nedostatek vitamínu D.

Pokračování na další straně