8 silných znamení, že zesnulí jsou nám nablízku a mají se dobře

  1. Přicházejí ve snu

Jeden z obecně nejrozšířenějších způsobů navazování kontaktu zemřelých se živými. Nezřídka přicházejí právě ve snu. Bývá to sen velmi výrazný, takový, který si ráno určitě pamatujeme, někdy i po celá léta a ani za nic na něj nechceme zapomenout. Bývají to milé, laskavé a uklidňující sny. Někdy přímo nevidíme tvář zesnulého, ale víme, že je to on, slyšíme jeho hlas.

Pokud však vám po setkání se zemřelým ve snu zůstal nepříjemný pocit a rádi byste ho naopak zapomněli co nejdříve, jedná se o obyčejnou hru podvědomí.

  1. Vůně

Velmi často můžeme pocítit vůni, která byla pro zesnulého typická. Ať jde o parfém, kolínskou vodu, vůni doutníku nebo cigaret, květinovou nebo jakoukoli jinou vůni, kterou si nutně a naprosto přesně spojujeme s tím, kdo nám odešel. Ve většině případů se přitom tato vůně objeví jakoby odnikud a z ničeho nic. Rovněž náhle pak v okamžiku vyprchá.

  1. Klid a mír

Někdy se zesnulý ocitne v místnosti, ve které se nacházíme. Náhle se nás zmocní velmi silný, přímo blažený pocit klidu a míru. Je to vždy vskutku nečekané, něco jako bleskové osvícení.

  1. Hrají si s námi

Pokud jste si někdy všimli, že u vás doma dochází k víceméně pravidelným vteřinovým výpadkům proudu, jsou to zřejmě «žertíky» vašich blízkých. Často tímto způsobem o sobě dají vědět, že jsou vám vždy nablízku.

Tento seznam by mohl pokračovat donekonečna. Uvedli jsme jen ty nejrozšířenější příznaky poblíž zemřelých, které jsme milovali. Nejčastěji přicházejí, když je nám špatně. Nechtějí, abychom se trápili pro hlouposti nebo zbytečnosti a dávají nám najevo, že jsou tady, docela blízko. Zároveň nám tak sdělují, že je jim dobře a přejí nám, aby bylo dobře i nám.