8 věcí, které se stanou s vaším tělem, pokud začnete každý den jíst med

Stále hledáme „kouzelnou pilulku“, která by okamžitě zlepšila naše zdraví. To, co hledáme, však často již existuje v přírodě. Dobrým příkladem je med. Po přečtení tohoto článku možná budete chtít vy i vaši přátelé přidat lžíci medu do svého každodenního jídelníčku.

Zde je osm věcí, které se s vaším tělem stanou, když začnete denně jíst med.

1. Zlepšuje stav pokožky

Med obsahuje antioxidanty, vitamíny a bílkoviny, které pravidelně konzumují různé toxiny. Antibakteriální vlastnosti medu navíc pomáhají zlepšit stav pokožky. Mnozí například používají  „medové masky“  , které skutečně fungují. Medová maska ​​je uklidňující.

2. Spaluje tuk

Pokud přibíráte na váze, většina lékařů a odborníků doporučuje snížit příjem cukru. Med je skvělou alternativou sladidla, protože nejenže pomáhá zvyšovat hladinu cukru v krvi, ale také pomáhá hubnout. Med obsahuje vitamin B6, kyselinu listovou, vitamin C, železo, vápník, sodík, zinek, draslík, fosfor a minerály, o kterých je známo, že urychlují metabolismus. Studie také prokázaly, že nahrazení cukru medem může u obézních lidí snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění.

3. Snižuje cholesterol

Med sám o sobě nezpůsobuje ukládání cholesterolu, ale ne všechen: Výzkum Illinoiské univerzity a dalších vědců prokázal, že vitamíny a minerály obsažené v medu mohou pomáhat snižovat „špatný“ cholesterol. Každodenní konzumace medu má pozitivní vliv na množství antioxidačních látek v těle, což zase hraje roli v boji proti cholesterolu.

Pokračování na další straně