Blíží se vraní úplněk. Býk prožívá pravou lásku, Váhy zakládají rodinu a Vodnář se setkává se svým osudem

Blíží se třetí úplněk v roce. Je to proto, že nastává čas, kdy se budou dělat velká rozhodnutí. Nastává ve společném znamení Vah a doprovází ho polostínové zatmění Měsíce. U nás je sotva patrné, ale jeho astrologický význam je velký.

První jarní úplněk nastane 25. března, těsně před Velikonocemi, v 8 hodin ráno. Jeho vliv mohou pociťovat tři dny před a po něm zejména citliví lidé. Po úplňku v pečlivé a kritické Panně přinese březnový úplněk ve společenských Vahách touhu pečovat o partnery všeho druhu. Venuše, vládkyně znamení Vah, se do tohoto procesu zapojí také díky polostínovému zatmění Měsíce, které bude úplněk doprovázet.

Pod vlivem znamení Vah

Úplněk ve Vahách před Velikonocemi je časem pro přijímání velkých rozhodnutí. Je vhodná doba zaměřit se na vztahy, od těch nejbližších (partnerských a rodinných) až po čistě obchodní či podnikatelské. Váhy jsou vzdušné a vysoce intelektuální znamení, takže si lze představit, že pro mnoho lidí bude snazší odložit zbytečné emoce a řešit vztahy s logickým klidem. Vládkyní Vah je socializační hvězda Venuše, jejíž vliv rovněž přispěje k patřičné míře empatie potřebné ve vztazích.

Zvrat osudu

Podle tradiční astrologie bude vliv tohoto úplňku posílen penumbrálním zatměním Měsíce, které předznamenává důležitý zvrat osudu. Obvykle se změny, které zatmění provázejí, zdají být nečekané, ale v mnoha případech odhalují věci, po kterých jste toužili, ale nečekali jste, že se uskuteční. Jejich význam ve vašem životě často není zcela jasný.

Podle starých indiánských tradic se tento březnový úplněk někdy nazývá Vraní měsíc. Šamani považovali havrany za magická zvířata, která komunikují mezi světem mrtvých a světem živých, vidí iluze a jsou schopna reinkarnace. Podle jedné legendy mluví havran se svým stínem, jako by byl živý. Havran do stínu neustále kloval, a když na něj přenesl většinu své energie, stín ožil a havran zmizel. Z toho plyne ponaučení, že bychom neměli dávat zbytečnou energii iluzím a bezcenným věcem. Je důležité rozlišovat mezi stínem a skutečností.

Pokračování na další straně