Brusinky jsou plné vitamínů C, A a E a také minerálů – vápníku, draslíku, hořčíku a železa a jejich pozitivní účinky na zdraví jsou mnohočetné.
Snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění
Sušené brusinky obsahují polyfenoly s protizánětlivými vlastnostmi, které pomáhají snižovat hypertenzi a zabraňují hromadění krevních destiček, což snižuje riziko kardiovaskulárních problémů.
Zabraňují infekcím močových cest
Konzumací brusinek vpravíme do těla velkou dávku proanthokyanidinů, což jsou antioxidanty, které brání bakteriím způsobujícím infekci ulpívat na stěnách močových cest.
Jsou užitečné pro lidi trpící cukrovkou
Brusinky mají nižší glykemický index, a to díky tomu, že nemají další cukr, nebo do nich bylo přidáno malé množství cukru, a proto dochází k menší reakci na inzulín.
Pokračování na další straně