Děti potřebují k rozvoji imunity mikroby – nikoli antibiotika, tvrdí vědci

Ano, mytí rukou je důležité. Mytí rukou je velmi důležité při výskytu chřipky nebo nachlazení nebo při návštěvě v nemocnici.

Problém je v tom, že rodiče, vyžadují přílišnou čistotu. Bohužel se doma objevuje stále více případů infekce. Podle nejnovějších vědeckých údajů může mít odstraňování mikroorganismů z rukou pomocí dezinfekčních prostředků na ruce a antibakteriálních mýdel a používání vysokých dávek antibiotik vážné negativní účinky na imunitní systém dětí, podle mikrobioložky Marie-Claire naše děti vyrůstají v čistším prostředí než kdykoli předtím.

Mikrobiolog Brett Finlay, docent na univerzitě v kanadském Calgary, a jeho spoluautoři se zajímají o skutečnost, že naše děti vyrůstají v čistším, ultrahygienickém prostředí než kdykoli předtím. Od alergií po obezitu, říkají, děláme příliš mnoho, když hlídáme děti chronické obezity nařizuje. ‚Já i můj spoluautor jsme mikrobiologové a studujeme mikroby, kteří žijí v našich hnízdech, známé také jako mikrobiom nebo střevní flóra.

Výzkum, který jsme provedli v posledních několika letech a který provedli i jiní, ukázal, že mé zdraví je můj mikrobiom a že mé zdraví je pro můj život životně důležité. Také jsme nejen vědci, ale oba jsme osmotici. Mysleli jsme si, že, rodiče kteří pečují o děti, by mohly být právní informace ku prospěchu.“

Když se narodíme, nemáme v těle žádné mikroorganismy. Náš imunitní systém ještě není vyvinutý. Teprve poté, co se mikroorganismy dostanou do těla, spustí se správná funkce imunitního systému. Bez mikroorganismů nemůžeme účinně bojovat s infekcí. Důležité však nejsou jen samotné mikroorganismy, ale také to, co produkují. Molekuly a látky produkované mikroorganismy přímo interagují s imunitními buňkami ve střevě a doslova je trénují. Pouze prostřednictvím těchto látek mohou imunitní buňky získat informace, které potřebují k tomu, aby věděly, „co mají dělat“.

Pokračování na další straně