Jak se žilo v 70. A 80 letech. Neměli jsme žádné mobilní telefony ani počítače, výběr jídla byl omezený a na hygienu se nedbalo jako dnes

Možná se divíte, jak odlišná je současná generace od vás. Od těch, kteří žijí v úplně jiném světě než tento. Je třeba říci, že rozdíl je opravdu patrný, a to nejen z hlediska moderních technologií.

Nebyly žádné mobilní telefony a jen velmi málo domácností mělo pevnou domácí linku. Každý, kdo chtěl zavolat, musel do telefonní budky na ulici, kde hodil mince a zavolal na číslo.

Ti, kteří měli doma televizi, neměli stovky programových možností jako dnes. A Internet? Nic takového neexistovalo.

Zboží nebylo tak dobré jako dnes. Jak z hlediska množství, tak výběru. Dnes jsou police zabaleny k prasknutí, ale je lepší nemyslet na to, co se stane s neprodaným jídlem. Existuje spousta věcí, ze kterých si můžeme vybrat, ale hodně plýtváme. A není to jen jídlo.

Pokud jsme měli žízeň, pili jsme vodu ze studny a ne z plastové láhve. Jedli jsme ovoce přímo ze stromu, ne z umělé bedýnky. Nebyli jsme často nemocní, i když jsme se čtyřmi přáteli sdíleli stejnou sklenici vody.

Děti si hrály venku. S kamarády prozkoumávali některé ulice v lese, louky nebo tajemná místa města. Děti neměly GPS náramky ani hodinky, které by mohly sledovat jejich pohyby.

Pokračování na další straně