Jaký je váš nejhlubší podvědomý strach podle vašeho znamení zvěrokruhu?

Rak (21. červen-22. červenec): Strach opustit domov
Lidé narození ve znamení Raka až příliš milují svou komfortní zónu – místo, kde cítí jistotu, že jim nikdo nemůže ublížit.

Mají sklon k agorafobii, chorobnému strachu z otevřených prostranství, a také mají strach ocitnout se v situacích, které jsou bolestivé a těžko se z nich uniká. Ironií je, že tento strach je uvádí do stavu duševního uvíznutí na místě, na kterém trpí a nejsou schopni se z něj vymanit.

Zřejmě právě kvůli tomu se izolují, což považují za bezpečné. Potřebují se naučit dělat věci, které je děsí, a dostávat se do situací, které jsou pro ně nové a neznámé – jak fyzicky, tak emocionálně.

Může jim to pomoci naučit se něco nového o osobní svobodě a jak uniknout ze své duševní a fyzické komfortní zóny.

Lev (23. červenec-22. srpen): Strach z ignorance
Lidé narození ve znamení Lva jsou na sebe hrdí a jejich největší obavou je, že vejdou do nějaké místnosti a nikdo si je nevšimne.

Nechtějí se vyhýbat světlům reflektorů a jejich oblečení, řeč těla či prostě způsob, jak se prezentují, jsou téměř vždy takové, že je lidé mohou jen sotva ignorovat.

Pociťují neustálou potřebu přitahovat pozornost a mít svědky, aby si své zkušenosti potvrdili. Když to nevidí ostatní, nemá to pro ně žádný význam.

Aby měli jistotu, že si jich lidé budou všímat a vážit, dělají vše, co je v jejich silách a vyjímají se mezi ostatními.

Panna (23. srpen-22. září): Strach z nedokonalosti
Lidé narození ve znamení Panny mají extrémně silný strach z nepořádku a nedokonalosti. Když vstoupíte do jejich bytu a necháte si boty jen tak pohozené, nebo hodíte na podlahu použitý kapesník, budete muset čelit jejich útokům.

Lidi narození ve znamení Panny mohou podráždit a rozzlobit i nejmenší náznaky nepořádku a rovněž u nich mohou vyvolat vlnu negativity.

Tito lidé pociťují potřebu mít vše v naprostom pořádku, ale to se jen snaží mít pod kontrolou své emoce.

Neustále kritizují vnější nedokonalosti, ale hluboko ve svém nitru mají strach z vlastních chyb.

Váhy (23. září-22. říjen): Strach ze samoty
Lidé narození ve znamení Vah jsou inteligentní, milující a vášniví a bývají dobrými milostnými partnery. To, čeho se nejvíce děsí, je strach, že zůstanou sami.

Samota je umí dohnat k depresi. Někdy se vlastně rozhodnou vázat se jen ze strachu, že budou sami.

Štír (23. říjen-21. listopad): Strach z intimity
Lidé narození ve znamení Štíra jsou komplexní lidé, ale také nesmírně citliví. Za citlivých je obvykle nepovažujeme, neboť nedávají zcela najevo své pocity, emoce však umí přečíst lépe než většina jiných lidí. S touto citlivostí souvisí strach z intimity.

Tito lidé se bojí, že intimní vztah s nějakým člověkem by znamenal prozrazení jejich pocitů, což v nich vyvolává strach ze ztráty vlastní identity.

To je také důvod, proč si mnoho lidí ve znamení Štíra pustí partnery k sobě a pak je od sebe odhání.

Pokračování na další straně…